Politie Hollands Midden

Reeuwijk - Hennepkwekerij in loods

Reeuwijk, 23-12-2010 o De politie heeft woensdagmiddag, 22 december, een hennepkwekerij in een loods aan de Einsteinstraat aangetroffen en ontmanteld. De politie is na een melding over de vermoedelijke kwekerij in de loods gaan kijken.

In de kwekerij in het achterste deel van de loods stonden ongeveer 1000 hennepplanten. De hennepplanten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een 38-jarige Amsterdammer die in de loods was werd aangehouden.

Uit onderzoek blijkt dat er al meerdere oogsten zijn geweest. Bovendien werd voor de kwekerij stroom en water illegaal afgenomen. Van de diefstal wordt nog aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.