Peter Glas hoog geëindigd in verkiezing Beste Bestuurder van 2010

23/12/2010 13:51

Unie Van Waterschappen

Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen, is op de tweede plaats geëindigd in de verkiezing van Beste Bestuurder van 2010, georganiseerd door het blad Binnenlands Bestuur.

Glas is sinds 2003 watergraaf van Waterschap De Dommel. Sinds 2005 is hij lid van het bestuur van de Unie van Waterschappen, waarvan hij vanaf januari 2010 voorzitter is. Onder leiding van Glas is 2010 het jaar van de terugkeer van de waterschappen geworden. Deze bestuurslaag leek opgeheven te worden, maar door een slimme lobby kwam het niet zover, zo stelt de jury.

Peter Glas: "Het is een grote verrassing om als één na beste bestuurder van Nederland het jaar te eindigen. En tussen een wethouder en een burgemeester van twee grote steden. Ik beschouw het als erkenning van het belang van goed waterbeheer in Nederland. Vijfentwintig waterschappen staan pal voor de veiligheid van de dijken en voor schoon en voldoende water in ons land. Afschaffen zou echt een grote fout geweest zijn. Dat is gelukkig niet gebeurd, dus Nederland mag blijven vertrouwen op ons belangrijke waterwerk: goed, veilig en tegen lage kosten".

De redactie van Binnenlands Bestuur kiest jaarlijks de Beste Bestuurder van het jaar. Bij de verkiezing spelen criteria als innovatief, spraakmakend, antibureaucratisch, gedurfd en moedig een rol. De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher is verkozen tot Beste Bestuurder van 2010.