Gemeente Someren


Sita rijdt niet in het buitengebied

De strenge winterperiode bemoeilijkt de huisvuilinzameling. Wegens aanhoudende gladheid rijdt vuilophaaldienst Sita vandaag niet in het buitengebied. Ook voor volgende week wordt vorst en gladheid voorspelt. Er is een grote kans dat Sita dan ook niet in het buitengebied rijdt om het huisvuil op te halen. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met het MIC (0800-0226760) of de gemeente (0493-494888).

Let op: tijdens een vorstperiode kan het gebeuren dat afval vastvriest in de container. Bij het leegmaken blijft er soms afval in de container achter. Dit is jammer want de kosten voor lediging worden gewoon in rekening gebracht. Hier volgen een aantal tips om vastvriezen van afval te voorkomen:


* Zet de container de nacht voordat de vuilniswagen komt in de berging of garage. Hierdoor is de kans veel kleiner dat het afval bij de lediging vast blijft zitten.


* Zet de container bij aanhoudende strenge vorst zowel overdag als `s nachts op een beschutte plek, een garage of berging. Als dat niet mogelijk is zoek dan een ander plekje zoals een afdak of een plekje uit de wind tegen een muur.


* Als de container leeg is kunt u een krant onderin de bak leggen. De krant neemt het vocht op en voorkomt daardoor het vastvriezen. Een andere mogelijkheid is een beetje slaolie op de bodem druppelen.


* Laat nat groente- en fruitafval, theezakjes en koffiefilters uitlekken voor dat het in de container gaat. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.