CompuGroup Medical AG neemt Euroned over

23/12/2010 14:23

Euroned B.V.

Een van de grootste leveranciers van eHealthcare oplossingen wereldwijd, CompuGroup Medical AG uit Koblenz, begeeft zicht op de Nederlandse markt door de overname van Ascon Software BV. (in de vaderlandse zorgmarkt opererend onder de naam Euroned). Euroned is een van de snelst groeiende softwareleveranciers in de markt van eHealthcare.

Euroned is gevestigd in het Limburgse Echt, biedt werk aan 80 mensen en belevert 430 apotheken en 700 huisartsen, wat overeenkomt met een marktaandeel van 22% bij de apotheken en 10% van de huisartsen. Sinds 2007 is het bedrijf een van de weinige groeiers (ongeveer 10% per jaar) in de eerstelijns zorgmarkt.

Het beursgenoteerde CompuGroup Medical is een van de leidende eHealthcare bedrijven wereldwijd, met software producten voor allerlei sectoren in de zorg zoals huisartsen, apotheken, ziekenhuizen en patiënten. Het bedrijf is actief in 15 Europese landen alsook in Brazilië, Chili, Maleisië, Marokko, Saoedi Arabië, Zuid Afrika en in de Verenigde Staten. CGM verschaft momenteel werk aan 3100 mensen.

Frank Gotthardt, oprichter en CEO van CompuGroup Medical, meldt: "De Nederlandse markt is een interessante markt voor ons en Euroned is een aantrekkelijk bedrijf, omdat het een modern product levert en dezelfde waardes deelt als CGM: groei en ondernemerschap gecombineerd met een diep gevoelde wens om de zorg te verbeteren."

Het huidig management van Euroned, onder leiding van algemeen directeur Theo Peters, zal ook in de toekomst het bedrijf aanvoeren.

Theo Peters legt uit: "We zijn blij om onderdeel te worden van een van 's werelds grootste eHealthcare bedrijven waarvan we geloven dat het ons gaat helpen onze positie in de Nederlandse markt verder te verstevigen. Onderdeel zijn van CGM levert vele voordelen op waarvan onze klanten de komende jaren zullen profiteren. We zijn straks in staat om sneller vernieuwingen te leveren en onze markt te verbreden. En daarbij zijn we in staat om de focus op onze huidige 1e lijns markt van huisartsen en apotheken te behouden en te versterken.

"Door de overname van Euroned zijn we verzekerd van een goede basis in Nederland en we hebben hoge verwachtingen van toekomstige business in Nederland. Wij zijn er van overtuigd dat de producten van Euroned, gecombineerd met onze internationale producten, waarde zullen toevoegen voor de Nederlandse klanten", aldus Senior Vicepresident, Henrik Crüger, die verantwoordelijk is voor de operatie van CGM in Noord-Europa.

Henrik Crüger onderstreept verder het belang van de continuering van het huidige management. "Ik ben erg verheugd dat het huidige sterke dynamische management team ook in de toekomst het bedrijf zal blijven aanvoeren. Ik kijk uit naar de samenwerking ten einde onze positie in de Nederlandse eHealthcare verder uit te breiden".

Ascon Software en Euroned worden geïntegreerd in CompuGroup Medical vanaf 1 januari 2011 en blijven onder eigen naam opereren.





http://www.euroned.eu