ProRail

Persbericht

23-12-2010

Uw fietsenstalling verbetert: 70 stallingen krijgen opknapbeurt

ProRail en NS verbeteren gezamenlijk ruim 70 bewaakte fietsenstallingen bij stations. Doel van deze verbetering is om een aangename reis, van deur tot deur, te creëren voor de reiziger. Bij de meeste fietsenstallingen gaat het om een opknapbeurt, 33 fietsenstallingen krijgen een flinke vernieuwing. 22 december laten Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail en Kaj Mook, directeur NS Fiets, publiek en pers in Amersfoort kennismaken met de fietsenstalling nieuwe stijl.

De verbetering van de stallingen bestaat voornamelijk uit het plaatsen van bredere en toegankelijkere dubbellaagse fietsenrekken, veelal met uitschuifgoot en het creëren van overzichtelijke kleurrijke looppaden. De opknapbeurt varieert van de plaatsing van een fietspomp en oplaadpunt voor elektrische fietsen tot het verven van plafonds en muren en het aanbrengen van extra verlichting.

Door deze veranderingen voldoet de stalling aan de eisen van deze tijd en zal de fietsenstalling aangenamer en overzichtelijker worden voor de gebruiker. De werkzaamheden zijn een onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ. De ambitie is het gebruik van de fiets in voor- en natransport te stimuleren, en de reis van deur tot makkelijker en comfortabeler te maken. Eind 2011 zijn de werkzaamheden klaar.

Ruimte voor de Fiets

In het landelijke project âRuimte voor de Fietsâ verbetert ProRail, in samenwerking met NS, fietsenstallingen en lost parkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Het gaat om 125.000 nieuwe stallingsplekken en 125.000 fietsplaatsen die zijn gemoderniseerd. Ruim 350 stallingen zijn omgebouwd. Tot 2012 komen er nog eens 50.000 nieuwe plaatsen bij.