Gemeente Haaksbergen


Aangepast strooiplan

23-12-2010 De zoutopslag van strooizoutleverancier AkzoNobel

De gemeente Haaksbergen gaat de gladheidsbestrijding volgens een noodplan (aangepast strooiplan) uitvoeren. Dat betekent concreet dat de oorspronkelijke strooiroute op diverse plekken wordt ingekort. De inkorting is nodig, omdat de hoeveelheid zout snel minder wordt. Bovendien wordt er de komende dagen aanhoudend winters weer verwacht en wordt er deze week geen zout meer geleverd.

De gemeente Haaksbergen neemt deel aan het zogeheten zoutloket. Daarmee kan eventueel - via herverdeling - zout van een andere gemeente verkregen worden, als die gemeente meer op voorraad heeft. Het omgekeerde is uiteraard ook mogelijk. Instelling van gladheidsbestrijding volgens het genoemde noodplan is ook een voorwaarde voor deelname aan dat loket.

De strooiroute na invoering van het noodplan staat aangegeven in het vastgestelde gladheidsbestrijdingsplan. Behalve de ingekorte strooiroute, maken de gemeentelijke gladheidsbestrijders nog wel gewoon gebruik van andere methodes. Zo zal er bij hevige sneeuwval uiteraard gebruik worden gemaakt van veeg- en schuifvoertuigen.

Kijk hier voor het gladheidsbestrijdingsplan