Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout (NB), 23-12-2010

Politie adviseert openstaande boetes te betalen
Met de feestdagen in de cel

WASPIK- De politie adviseert openstaande boetes te betalen om een celverblijf tijdens de feestdagen te voorkomen. Een 25-jarige vrouw uit Heeswijk-Dinther lukte dit niet. Ze is gisteren aangehouden. Agenten controleerden rond 17.00 uur de inzittenden van een personenauto op parkeerterrein 't Vaerland. Tijdens controle bleek dat één van hen, de 25-jarige, gesignaleerd stond voor enkele boetes die een totaalbedrag van ruim 900 Euro vertegenwoordigden. Het lukte haar niet de boetes te betalen. Omdat het een onherroepelijk vonnis betrof is ze voor de komende 21 dagen ingesloten.

Beheerder bedreigt door flatbewoner

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend een 49-jarige bewoner van een flat aan de Grotestraat aangehouden voor bedreiging. De man die regelmatig zorgt voor overlastmeldingen voor zijn woonomgeving werd gisterochtend rond 09.00 uur aangesproken door de wijkbeheerder. Tijdens het bespreken van een klacht dreigde de bewoner hem woordelijk met de dood. Om zijn woorden kracht bij te zetten liep hij naar een messenblok in de keuken. De wijkbeheerder meldde dit bij de politie die direct actie ondernam. De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Politie arresteert Werkendammer voor inbraak woning

WERKENDAM - De politie heeft gisteren een 22-jarige inwoner uit Werkendam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak die in de nacht van 20 op 21 juni jl. plaats vond in een woning aan de Noorderklipweg. Aangetroffen DNA matchte met het DNA van de 22-jarige. Op het bureau ontkende hij iets te maken te hebben met de inbraak. In de nacht van 20 op 21 juni jl. vond er een inbraak plaats via de achterzijde van de woning. Er werden diverse goederen waaronder drank buit gemaakt. Tijdens het onderzoek trof de politie buiten, aan de kade onder andere lege flessen bier aan.

Georganiseerde hennepteelt bij Bureau Brabant

TILBURG - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan de georganiseerde hennepteelt. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 27 december 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 28 december 2010 om 17.00 uur.

Zoals gebruikelijk bij Bureau Brabant: de laatste uitzending van het jaar staat in het teken van een specifiek onderdeel binnen politie en justitie. Zo waren er bijvoorbeeld het forensisch technisch onderzoek, de beredenen, de hondegeleiders, het arrestatieteam en de mobiele eenheid. In deze uitzending nemen we een kijkje achter de schermen bij de strijd tegen de georganiseerde hennepteelt. Hoe gaat de politie te werk om sluwe criminelen te pakken? Waarom speelt financieel
rechercheren daarbij een steeds belangrijkere rol?

Dit soort onderzoeken start niet zelden na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Maar ook de wijkagent kan met cruciale informatie komen vanuit zijn wijk. Op basis van informatie uit verschillende bronnen wordt besloten een onderzoek op te starten.
Wat veel mensen niet weten: er kan veel gevaar en risico aan zo'n ogenschijnlijk onschuldig product kleven. Deze uitzending is helemaal gewijd aan de hennepteelt, de gevolgen en het financiële aspect ervan. Ook wordt ingegaan op de werkwijze van criminelen om burgers die financieel in de knel zitten, te ronselen om onder dwang een
hennepkwekerij te starten.

Drie politiemensen worden gevolgd in hun werk bij de unit Zware Criminaliteit van de regio Midden- en West Brabant. Zij hebben elk een eigen specialisme en leggen uit, dat het niet altijd even gemakkelijk is om de "grote boef" op te pakken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-12-2010 14:35 | © Regio Midden en West Brabant |