Provincie Drenthe

Sluiting van de jacht

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat, gelet op de bijzondere weersomstandigheden, met het oog op de instandhouding van wild, op grond van artikel 46, lid 5 van de Flora- en faunawet, is besloten:

* met ingang van 26 december 2010 om 24.00 uur, de jacht op wilde eend, fazantenhaan en fanzantenhen, haas, houtduif en konijn, voor het gehele gebied van de provincie Drenthe te sluiten.

De verleende provinciale vrijstellingen ex artikel 65 (de provinciale vrijstelling grondgebruiker) en de ontheffingen ex artikel 68 (voor zover het verjaging met ondersteunend afschot van de kol- en grauwe gans en smient betreft) van de Flora - en faunawet, worden eveneens opgeschort. Ondanks dat gedeputeerde staten ervan uitgaan dat met de nodige terughoudendheid gebruik zal worden gemaakt van de ontheffingen.

De landelijke vrijstelling, de ontheffing voor het gebruik van kunstlicht en de ontheffing reeën blijven onverkort van kracht.

Dit besluit is tot stand gekomen na goed overleg met de KNJV, NLTO, het Faunafonds en de Faunabeheereenheid Drenthe.

Tot en met 4 februari 2011 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college van gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen. Degene die op deze wijze een bezwaarschrift heeft ingebracht, kan later tegen het besluit beroep instellen