Gemeente Bolsward


Nieuws
23-12-10

Standplaatsen tijdens Elfstedentocht

In verband met de aanhoudende vorstperiode en de ijsvloer die alsmaar dikker wordt, bestaat er een kans dat de tocht der tochten gereden gaat worden. Indien dit het geval is, vindt u hier informatie over het aanvragen voor een standplaats.

Aantal standplaatsen en locaties

Er zijn 22 standplaatsen in Bolsward aangewezen. Deze staan ingetekend op een kaart. De locaties bevinden zich langs de route, echter nooit op het ijs.

Aanvraag standplaats

Op de website van de gemeente (www.bolsward.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl) kunt u een aanvraagformulier downloaden. En vesturen via de mail naar:info@bolsward.nl of info@gemeentesudwestfryslan.nl

Termijn aanvraag standplaats

Tot 16.00 uur op de tweede dag voor de Elfstedentocht kan een aanvraag ingediend worden.

Verdelen locaties

Op de ochtend van de dag voor de tocht, worden de ingekomen aanvragen verdeeld over de beschikbare locaties. Zodra de plaatsen verdeeld zijn, worden alle aanvragers gebeld met de mededeling of zij wel of niet een standplaats krijgen. De aanvragers die toegewezen worden krijgen de vergunning persoonlijk overhandigd bij het betalen van het marktgeld. De afgewezen aanvragers krijgen de schriftelijke afwijzing per post toegestuurd.

Niet ingenomen standplaatsen

Als een standplaats niet ingenomen wordt, belt de marktmeester de eerstvolgende aanvrager op de lijst met de vraag of diegene nog wil komen. De plaatselijke omstandigheden (drukte mensen) moeten dit echter nog wel mogelijk maken.

De legeskosten moeten nog steeds betaald worden door de standplaatshouder die de standplaats niet ingenomen heeft.

Kosten

Het innemen van een standplaats kost EUR 92,25. Dit bedrag is opgebouwd uit de volgende kosten:

1. Leges EUR 37,25
2. Standgeld EUR 55,-

Totaal EUR 92,25

Kosten bij niet doorgaan van de Elfstedentocht

Nee, leges worden betaald voor het in behandeling nemen van een aanvraag. Als uw aanvraag is ontvangen, wordt deze op een lijst geplaatst. Pas als de tocht definitief doorgaat, wordt de aanvraag in behandeling genomen. Dan bent u wel leges verschuldigd.