Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegevergadering van 21 december 2010

Aanpak hennepteelt
Op 1 januari 2011 starten de gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk en Goirle met de bestuursrechtelijke aanpak van hennepteelt. Dit houdt in dat zij in voorkomende gevallen opdracht geven hennepkwekerijen te ontmantelen en hennepplanten te vernietigen en de kosten verhalen op de overtreder.
De drie gemeenten sluiten zich aan bij de aanpak van de gemeente Tilburg en sluiten darvoor met Tilburg onder meer een dienstverleningsovereenkomst.
De bestuursrechtelijke aanpak is een aanvulling op de strafrechtelijke aanpak

Burgemeester Palmen:
âHennepteelt wordt steeds vaker grootschalig en professioneel opgezet. Dat zorgt voor overlast en (brand)gevaarlijke situaties in woonwijken en gaat vaak samen met uitkeringsfraude, belastingontduiking en diefstal van energie. Kortom: een ongewenste situatie waaraan een einde moet komen. De Tilburgse aanpak is succesvol gebleken; we sluiten ons daar graag bij aanâ.

Bestemmingsplan Beverakkers IV, Biest-Houtakker Het college doet de raad het voorstel om het bestemmingsplan âBeverakkers IVâ vast te stellen. De vier zienswijzen die tegen het plan zijn ingediend, zijn zorgvuldig afgewogen. Ze zijn voor het college geen aanleiding het bestemmingsplan aan te passen. Het college stelt daarom voor deze zienswijzen inhoudelijk ongegrond te verklaren. Het bestemmingsplan âBeverakkers IVâ maakt het mogelijk om - aan de zuidwestkant van Biest-Houtakker - 46 woningen te bouwen. Met deze woningen wordt de wijk Beverakkers afgerond.

Verordening antidiscrimatie
Gemeenten zijn wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat hun inwoners bij een onafhankelijke instantie terecht kunnen met klachten over iedere vorm van discriminatie.
Het college heeft besloten hiervoor een overeenkomst aan te gaan met antidiscriminatiebureau RADAR.
Omdat de werkwijze in een verordening moet worden vastgelegd, stelt het college de raad voor een Verordening antidiscriminatievoorziening vast te stellen.