Gemeente Eersel


Strooizout is nu echt op

Bij de gemeente komen steeds meer klachten binnen van onze inwoners, die graag willen dat hun straat voorrang krijgt bij de gladheidbestrijding. Wij begrijpen de wensen van deze inwoners, maar kunnen niet aan deze wensen tegemoet komen.

Â

We werken met man en macht aan het begaanbaar maken van onze wegen. Onze mensen zijn dag en nacht in touw om de wegen vrij te houden. De weerselementen zijn echter sterker dan de middelen die wij daar tegenover kunnen stellen (menskracht en zout). We lopen op tegen de grenzen van wat haalbaar is en daarom moeten we keuzes maken.

Â

Rijkswaterstaat heeft inmiddels een zoutloket ingesteld, dus het is voor ons onduidelijk wanneer en hoeveel strooizout nog onze kant op komt. Om problemen met gladheid toch te bestrijden, strooit ook gemeente Eersel vanaf heden met zeezand. Op dit moment worden alleen de wegen uit categorie 1 nog gestrooid. Dit zijn de wegen en fietspaden met vrij veel verkeer (doorgaande en verbindingswegen).

Â

Indien u meldingen heeft over de gladheidbestrijding, staan wij daar uiteraard open voor. Helaas hebben we de afgelopen periode ook moeten constateren dat mensen zich met agressie uiten richting de gemeente. We betreuren dit omdat we er met zân allen erg hard aan werken om Eersel ondanks de beperkte middelen die we op dit moment hebben veilig te houden.

Â