Gemeente Valkenswaard


Uitvoeringsnota Seniorenbeleid 2011 vastgesteld

In juli 2010 stelde de gemeenteraad van Valkenswaard de Nota Seniorenbeleid 2010 vast. In die beleidsnota staan de uitgangspunten van het seniorenbeleid voor de komende jaren beschreven. Anders dan meestal het geval is, ging de beleidsnota niet vergezeld van een vierjarig uitvoeringsprogramma. Besloten was namelijk om de nota te laten volgen door vier jaarlijkse uitvoeringsnota's, om op die manier beter te kunnen inspelen op maatschappelijke - en dan met name financiële - ontwikkelingen. Jaarlijkse uitvoeringsprogramma's bieden meer slagkracht dan een vierjarig programma. Er komen dus afzonderlijke uitvoeringsnota's voor de jaren 2011 tot en met 2014.

Op 17 december stelde het college van burgemeester en wethouders de eerste van die vier vast: de Uitvoeringsnota Seniorenbeleid 2011. Evenals de beleidsnota is ook deze uitvoeringsnota tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het SeniorenBelang Valkenswaard. Voor het jaar 2011 wordt in eerste instantie ingezet op vier onderwerpen:
1. uitbreiding van taxivervoer voor senioren
2. bestrijding van fraude, oplichting en mishandeling van senioren in en rond de eigen woning

3. plaatsing van zitbanken op looproutes in de woonkernen
4. uitgebreide informatie over bereikbaarheid van zorgvoorzieningen.

In de loop van het komende jaar worden nieuwe c.q. aanvullende initiatieven ontplooid, waarbij het voor de hand ligt om te kiezen voor vervolgprojecten, die voortborduren op de projecten die in eerste aanleg worden ontwikkeld.