Springlevende ambachten in Zuiderzeemuseum

23/12/2010 16:15

Zuiderzeemuseum

2011 wordt het Jaar van het Doen

In 2011 staat het Zuiderzeemuseum in het teken van het Jaar van het Doen. In het buitenmuseum kan iedereen van april tot en met oktober spelenderwijs kennismaken met ambachten die traditioneel thuishoren in het Zuiderzeegebied. Een touw slaan, een ton maken of een mand vlechten: de handen gaan uit de mouwen. Het Zuiderzeemuseum laat in presentaties ook zien wat er voor én na de afsluiting van de Zuiderzee is gebeurd met traditionele beroepen. Veel ambachten zijn in 2011 nog springlevend, zo ontdekken bezoekers van het museum.

Op www.zuiderzeemuseum.nl staat een volledig agendaoverzicht van het Jaar van het Doen.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zuiderzeemuseum.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,