Provincie Flevoland

Aangepast strooibeleid Provincie Flevoland

Publicatiedatum: 23 december 2010

Door de weersomstandigheden die we deze maand hebben gehad en volgens voorspelling nog zullen krijgen is er veel strooizout verbruikt en nog nodig. Door de grote vraag bij de leveranciers van strooizout is het voor hen niet meer mogelijk om aan de vraag te voldoen. Hierdoor is de kans groot dat er op de Nederlandse markt een tekort aan strooizout kan ontstaan.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om het systeem van zoutloketten in werking te stellen, waardoor de wegbeheerders Rijkswaterstaat, Provincies en de Gemeenten het aanwezige strooizout naar belangrijkheid (hoofd- en calamiteitenroutes)van het wegennet moeten verdelen.

Aangepast strooibeleid

Door de provincie Flevoland wordt hierdoor vanaf heden een aangepast strooibeleid van kracht, zoals staat aangegeven op de bijgevoegde overzichtskaart. De op de kaart ingetekende (rode N-nummers) wegenstructuur wordt bij gladheid en sneeuw gestrooid en geschoven. De overige provinciale wegen (gele N-nummers)en alle fietspaden worden alleen bij sneeuwval geploegd. Voor informatie over wat er wel en niet gestrooid wordt binnen de gemeenten verwijzen wij u naar de websites van de desbetreffende gemeenten.