BDO Accountants & Adviseurs

Fusie voor BDO in Japan

BDO, de vijfde grootste accountants- en adviesorganisatie van de wereld, is verheugd te mogen aankondigen dat de firma Toyo & Co toetreedt tot BDO in Japan. De officiële datum van deze fusie is 4 januari 2011.

Toyo & Co., op dit moment onderdeel van de Crowe Horwath-organisatie in Japan, en de bestaande BDO-partnerorganisatie (BDO Sanyu & Co), gaan vanaf 4 januari 2011 samen verder in een nieuwe firma, BDO Japan KK genaamd, welke de nieuwe partnerorganisatie van BDO in Japan zal worden.

Sanyu & Co. is opgericht in 1986 en trad toe tot BDO in 1996. Toyo & Co. bestaat sinds 1971. De nieuw gevormde firma BDO Japan KK telt 600 partners en stafleden met vier kantoren verspreid over het land. De gezamenlijke omzet over 2010 komt uit op ongeveer EUR 61 miljoen.

Jeremy Newman, CEO van BDO International Limited, ziet een strategisch belang in de fusie: "De aanzienlijke ontwikkeling van onze aanwezigheid in Japan is in lijn met de strategische groeiplannen van BDO zowel op internationaal niveau als ook in het bijzonder de Aziatische regio. Ik ben ervan overtuigd dat de toegenomen kracht van onze partnerorganisatie in Japan ons in staat zal stellen om de behoeften van zowel locale- als internationale cliënten zo optimaal mogelijk in te vullen. Daarbij staat de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening en de service aan onze klanten bovenaan. Ik hoop dat de fusie het startpunt is van een transformatie van onze aanwezigheid in Japan. We zullen dan ook in de toekomst nieuwe mogelijkheden blijven onderzoeken om onze positie te verstevigen, waaronder ook onze tax advisory en onze consultancy dienstverlening." Bron:
BDO Nederland
Datum:
23-12-2010 16:18
CONTACTPERSOON
Sara Sprakel (040) 269 82 72