Gemeente Hoorn

Gemeentelijke legpenning voor mevrouw Alberts

Op donderdag 23 december 2010 ontving mevrouw Alberts de gemeentelijke legpenning uit handen van wethouder Michiel Pijl. Mevrouw Alberts is 25 jaar vrijwilliger bij de klaverjasclub van de Ouderenbond en pleegt hier een forse inzet. Zij ontving de bronzen legpenning tijdens de klaverjasmiddag in cultureel centrum de Huesmolen.

Mevrouw Alberts is al 25 jaar bestuurslid/secretaris van de klaverjasclub in de Huesmolen. Zij zorgt tijdens de klaverjasmiddagen voor een hartelijke ontvangst, het registreren van de deelnemers, het innen van een kleine bijdrage en alle bijkomende werkzaamheden. Bovendien zorgt zij voor de benodigde materialen, zoals scorebriefjes en speelkaarten. Ook neemt zij de prijzen voor de momenten in het jaar voor haar rekening dat de deelnemers op basis van de standenlijst om de beurt een prijs mogen uitzoeken. De organisatie komt al die jaren op haar schouders neer. Hoewel zij al over de 70 jaar is, gaat zij in verband met de aanbiedingen diverse winkels af om de prijzen die kunnen worden gewonnen - vaak in de vorm van levensmiddelen - aan te schaffen.

Aan de club zijn veel meer werkzaamheden verbonden die mevrouw Alberts geheel belangeloos verricht. Als mensen soms zelf niet naar de club konden kunnen komen, haalde zij hen van huis op met haar auto en bracht hen na afloop terug. Voor mensen die anders aan huis gebonden waren, is dit enorm belangrijk. Ze houdt zich verder bezig met de zieken en bezoekt hen. Verder zorgde zij voor de huur van de benodigde zalen. Daarnaast heeft zij, samen met de overige bestuursleden, diverse uitstapjes en busreisjes georganiseerd. Hierdoor komen de leden ook af en toe elders in het land, maar toch met de vertrouwde medekaarters om hen heen.

De inzet van mevrouw Alberts voor de club is essentieel en wordt door de clubleden enorm gewaardeerd. Ze is een belangrijke drijvende kracht. In het werk als secretaris vindt zij het een uitdaging met het beperkte geld dat er binnenkomt, zoveel mogelijk te doen, waarbij dit alles uiteraard ten goede komt aan de leden. En daar gaat het natuurlijk om in deze financieel lastige tijd.

Bronzen legpenning Ook als mens is zij bijzonder geliefd, zij is vrijwel altijd aanwezig op de donderdagmiddag. Het heeft voor haar een hoge prioriteit iets te kunnen betekenen voor de mensen, voor wie dit soms het enige uitje in de week is. Met haar hartelijke karakter, waarbij zij aandacht heeft voor de mensen, een luisterend oor biedt bij problemen en echt luistert, vormt zij voor de leden steeds de verbindende factor. Mede hierdoor komt men graag naar de klaverjasmiddagen. De investeringen van mevrouw Alberts gaan veel verder dan dat het voor haar slechts een hobby of bezigheid is. Zij doet dit al 25 jaar geheel belangeloos. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten mevrouw Alberts de bronzen gemeentelijke legpenning toe te kennen. De inscriptie luidt Betekenisvol voor anderen'.