Gemeente Best

Behoud extra parkeerplaatsen bij NS-station Best onzeker

23-12-2010

De gemeente Best zet zich ruim een jaar, samen met diverse partners, in voor de (tijdelijke) terugkeer van de intercitystop op station Best. Inmiddels wordt een onderzoek voorbereid naar de haalbaarheid van station Eindhoven Airport en hieraan gekoppeld de (tijdelijke) terugkeer van de intercitystop in Best.

Vorige week is duidelijk geworden dat de uitkomsten van het onderzoek op zijn vroegst eind 2011 bekend zijn. Daarom heeft het college van B en W besloten om uiterlijk begin januari 2011 overleg te voeren met de grondeigenaren en partners over het behouden c.q. ontmantelen van een gedeelte van de extra parkeerplaatsen.

In het kader van de lobby heeft de gemeente Best eerder besloten om de speciaal aangelegde parkeervoorzieningen in stand te houden. Het gaat om de parkeerplaatsen die worden ontsloten via de Molenstraat (achterzijde TCN). Behoud van deze parkeerplaatsen is alleen mogelijk als de grond waarop deze zijn gerealiseerd, door de gemeente wordt gehuurd van enkele particuliere eigenaren. Het college vindt het vooralsnog niet verantwoord om de parkeergelegenheid gedurende een jaar in de lucht te houden zonder helderheid te hebben over de toekomst van station Best. Dit mede in het daglicht van de bezuinigingsmaatregelen waarmee de gemeente te maken heeft.

Lobby gaat door
De gemeente blijft betrokken bij het haalbaarheidsonderzoek van station Eindhoven Airport en blijft zich samen met de partners inzetten voor de tijdelijke terugkeer van de intercitystop op station Best. Het intercitystation Best zou dan kunnen dienen als proeftuin voor een toekomstig in te richten intercity-station Eindhoven Airport.