Gemeente Voorschoten


Resultaat trillingsonderzoek Nassauwijk bekend

In opdracht van gemeente Voorschoten heeft Fugro Ingenieursbureau een trillingsrisicoanalyse uitgevoerd voor trillingen als gevolg van het passeren van (vracht)verkeer over de Prins Bernardlaan en de Prinses Margrietlaan in de Nassauwijk te Voorschoten.

Aanleiding onderzoek

De gemeente is van plan om verkeersdrempels in de prinses Margrietlaan en de prins Bernardlaan te plaatsen om de snelheid van het verkeer te minderen. Als gevolg van het passeren van (vracht)verkeer over deze drempels ontstaan trillingen naar de omgeving. De trillingen worden via de ondergrond overgedragen naar de fundering en draagconstructie van de naast gelegen woningen. De gemeente wil met dit trillingsonderzoek weten of de aanleg van deze drempels schade aan woningen en hinder voor de omwonenden veroorzaakt.

Conclusie

Inmiddels is het resultaat van het het onderzoek bekend. De uitkomst van het rapport heeft ertoe geleid dat de wegfundering en de locatie van verkeersmaatregelen zoals drempels zijn bepaald of aangepast.

Voor meer informatie over het onderzoek, kunt het volledige rapport van Fugro inzien. Er wordt een PDF-document in een nieuw scherm geopend.
* 23 december 2010

Zie het origineel