Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op donderdag 23 december 2010

HILVERSUM, 22 december 2010

KPN NK Marathon op natuurijs live

Bij de NOS deze week geen 'ijsvrij', maar 'ijstijd'. Donderdag wordt bij Wanneperveen het KPN NK Marathon op natuurijs verreden en zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd is rechtstreeks te volgen bij de NOS via Nederland 1, nos.nl en Radio 1. Nooit eerder werd zo vroeg in de winter een NK marathon op natuurijs verreden. De vrouwen rijden zeventig kilometer en de mannen honderd. De schaatsers rijden rondjes op een parcours van zes kilometer lengte op de Belterwiede. Klik hier voor de promo.

Nos.nl en Nederland 1

De uitzending op nos.nl begint om 10.30 uur, op Nederland 1 kunnen de schaatsliefhebbers vanaf 11.30 uur inschakelen. Het commentaar bij de beelden is van Herbert Dijkstra. Co-commentator voor deze bijzondere gelegenheid is voormalig marathonschaatser Jan Eise Kromkamp. Zowel op televisie als op internet eindigt de extra uitzending rond de klok van 16.00 uur.

Radio 1

Luisteraars van Radio 1 worden tussen 10.30 en 13.00 uur met flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het Overijsselse natuurijs voor wat betreft de wedstrijd van de vrouwen. Het commentaar komt van Sebastiaan Timmerman. Tussen 13.10 en 16.00 uur wordt het vizier volledig gericht op het schaatsevenement en op volgt een extra editie van NOS Langs de Lijn, gepresenteerd door Gio Lippens. Daarin live het verslag van het kampioenschap van de mannen. Robbert Meeder is voor Langs de Lijn in Wanneperveen voor interviews met betrokkenen.

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport Schaatsen KPN NK Marathon (11.30-16.00 uur)

· Live verslag van het KPN NK Marathon op natuurrijs bij Wanneperveen. Start vrouwen 10.30 uur, start mannen 13.15 uur. Presentatie: Jeroen Stomphorst. Commentaar: Herbert Dijkstra met co-commentaar van Jan-Eise Kromkamp. Verslaggeving: Han Kock.

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur)

· Schaatsen: samenvatting van het KPN NK Marathon voor mannen en vrouwen op natuurrijs bij Wanneperveen.

· Voetbal: reportage over Ibrahim Affelay bij zijn nieuwe club Barcelona.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.40 uur)

Sportblok circa 22.30 uur

· Schaatsen: samenvatting van het KPN NK Marathon voor mannen en vrouwen op natuurrijs bij Wanneperveen.

· Voetbal: reportage over Ibrahim Affelay bij zijn nieuwe club Barcelona.

· NOS Sport blikt in de week voor Kerst terug op het bijzondere sportjaar 2010 van sporters en andere toonaangevende personen uit de sportwereld. Deel 4: zwemster Ranomi Kromowidjojo over haar sportjaar dat begon met een hersenvliesontsteking, haar weg terug en de bekroning afgelopen weekend in Dubai, waar ze drie gouden WK-medailles won.

RADIO 1

In de lopende programmering (10.30-13.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van het KPN NK Marathon (vrouwen) op natuurrijs bij Wanneperveen. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

NOS Langs de Lijn NK marathon (13.10-16.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van het KPN NK Marathon (mannen) op natuurrijs bij Wanneperveen. Presentatie: Gio Lippens. Commentaar: Sebastiaan Timmerman. Interviews: Robbert Meeder.

In de lopende programmering (vanaf 20.45 uur)

· Voetbal: live flitsen van de KNVB-bekerwedstrijd (achtste finales) tussen Ajax en AZ. Commentaar: Ronald van der Geer.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Voetbal: live flitsen en nabeschouwing van de KNVB-bekerwedstrijd (achtste finales) tussen Ajax en AZ. Commentaar: Ronald van der Geer.

· Schaatsen: nabeschouwing van het KPN NK marathon op natuurijs bij Wanneperveen.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-00.00 uur)

Presentatie: Max van Weezel

· Gesprek over de Kerstfilm. Met onder andere filmrecensent Robbert Blokland wordt gesproken over wat een goede Kerstfilm is.