Persbericht
Gereglementeerde informatie

Arseus Medical versnelt groeistrategie in chirurgie met de acquisitie van het Belgische Devroe Instruments

Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)1, 23 december 2010 ­ Arseus maakt vandaag bekend dat zij een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de acquisitie van het Belgische Devroe Instruments (Devroe), een toonaangevende speler op de Belgische markt van chirurgisch instrumentarium, diensten voor endoscopie en oplossingen voor sterilisatie-handling. In 2010 verwacht Devroe een omzet van circa 3 miljoen en een dubbelcijferige EBITDA-marge te behalen. Mario Huyghe, CEO van Arseus Medical: "De acquisitie van Devroe is volledig in lijn met de uitgezette groeistrategie voor chirurgie en sterilisatie van Arseus Medical. Sinds begin dit jaar bouwt Arseus Medical het vernieuwende S2S (Surgery to Sterilization) concept uit. Deze oplossing voor de chirurgie- en sterilisatieafdeling in ziekenhuizen richt zich op het verbeteren van de efficiëntie, traceerbaarheid en kwaliteit bij instrument- en implantaatbeheer. Het S2S productaanbod van Arseus Medical bestaat uit chirurgische instrumenten, fixatieoplossingen met instrumentidentificatie alsook sterilisatie-infrastructuur en diensten. Met de acquisitie van Devroe versterkt Arseus Medical haar positie en productaanbod in chirurgie en sterilisatie in de Benelux. Met de exclusieve distributies van kwaliteitsinstrumenten (Medicon, Nopa, Geister, Ackermann, Hipp) en het eigen Devroe OMF systeem, alsmede de introductie van nieuwe fixatieconcepten en klantspecifieke diensten voor inventarisatie, herstelling en traceerbaarheid van chirurgisch instrumentarium, is Devroe strategisch complementair aan Arseus Medical." Xavier Deklerck, zaakvoerder Devroe Instruments: "De integratie van de activiteiten van Devroe Instruments met Arseus Medical levert onze klanten een sterk uitgebreid aanbod van hoog kwalitatieve A-merken in chirurgie. Bovendien brengen beide bedrijven hun specifieke kennis en ervaring samen om die te vertalen naar nieuwe oplossingen en diensten voor chirurgie en sterilisatie."

pagina 1 van 2

1

Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV. Arseus persbericht



Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "De acquisitie van Devroe past uitstekend in de buy-andbuild strategie van Arseus Medical waarbij de focus ligt op nieuwe concepten en diensten met hoge toegevoegde waarde in gespecialiseerde domeinen van de gezondheidszorg, waaronder chirurgie." Over Devroe Instruments Devroe Instruments (www.devroe.com) is in 1989 in Vichte (België) opgericht. Onder leiding van Xavier Deklerck is het aanbod versterkt met de integratie van Bruco Hospital Services (BHS). Naast de (exclusieve) distributie van medische instrumenten en fixatieoplossingen, introduceerde Devroe Instruments in 2008 het eigen OMF systeem op de markt. Het OMF systeem is een klantspecifieke totaaloplossing voor de stomatoloog en de kaakchirurg. In 2010 heeft Devroe Instruments de eerste stappen op de Nederlandse markt gezet. Financiële kalender Arseus 10 januari 2011 16 februari 2011 8 april 2011 8 juli 2011 5 augustus 2011 10 oktober 2011 Trading update vierde kwartaal 2010 Jaarcijfers 2010 Trading update eerste kwartaal 2011 Trading update tweede kwartaal 2011 Halfjaarcijfers 2011 Trading update derde kwartaal 2011

Resultaten en trading updates worden om 07:30 uur gepubliceerd. Voor meer informatie Constantijn van Rietschoten Director of Corporate Communications +31 88 33 11 222 (kantoor) +31 6 536 91 585 (mobiel) constantijn.van.rietschoten@arseus.com Profiel Arseus Arseus is een multinationale groep van bedrijven die producten, diensten en concepten levert aan professionals en instellingen in de gezondheidszorg in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. De onderneming is onderverdeeld in vier divisies en is actief in de markten van magistrale bereidingen voor de apotheek, tandheelkundige producten, medische en chirurgische producten en medische IT-oplossingen. De Belgische vennootschap Arseus NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan NYSE Euronext Brussel en NYSE Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van de Arseus groep worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Arseus BV. Het hoofdkantoor van Arseus BV is gevestigd in Rotterdam.