Gemeente de Waard


Veilige vuurwerkverkoop in de regio

Sticker goedgekeurd verkooppunt

Zoals elk jaar voeren de inspecteurs van brandweer en de milieudienst controles uit bij alle verkooppunten van vuurwerk in de regio. Dit jaar zijn de 31 verkooppunten op tal van punten gecontroleerd en bestempeld als `Goedgekeurd verkooppunt vuurwerk 2010'.

Herkenbaar

Deze winkels zijn te herkennen aan de opvallende sticker op de deur en de bijbehorende poster in de winkel. Tal van eigenaren hebben tijdens de voorcontroles weer hun beste beentje voorgezet. En niet zonder succes, want ze werden allemaal goedgekeurd op administratief, bouwkundig en brandveiligheidsgebied.

Veilig

Een veilig gevoel voor inwoners om niet alleen te zien waar vuurwerk te koop is, maar ook dat het volgens de wettelijke eisen opgeslagen en verkocht wordt. Tijdens de verkoopdagen eind december vinden er opnieuw controles plaats, waarbij ook wordt gekeken of er niet te veel vuurwerk aanwezig is.

Certificaat

Het goedkeuringscertificaat is bedoeld als signaal voor de consument en omwonenden van de vuurwerkverkooplocatie maar ook om de verkopers, die aan de eisen van het Vuurwerkbesluit voldoen, erkenning te geven.

Namens uw gemeente

De Milieudienst Zuid-Holland Zuid voert namens de negentien gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid milieutaken uit. Ook vergunningverlening en toezicht op vuurwerkopslag en verkoop hoort daarbij. Deze toezichtcontroles vinden al jaren plaats in samenwerking met de regionale brandweer. Per 1 januari 2011 verandert de naam van de milieudienst in die van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Dan voert de dienst, naast gemeentelijke, ook provinciale taken uit.