Gemeente Baarn

Gemeente Baarn start een digitaal Burgerpanel

Volgende week krijgen 4.800 inwoners van Baarn het verzoek van de gemeente om lid te worden van het Digitaal Burgerpanel. Vroegtijdige digitale raadpleging van inwoners kan positief werken voor gemeentelijke plannen, communicatie en dienstverlening. Het panel functioneert naar verwachting begin 2011.

Vergroting betrokkenheid
De gemeente Baarn vindt het belangrijk om inwoners actief te betrekken bij de gemeentelijke dienstverlening en het bestuur van de gemeente. Wij hechten veel waarde aan uw mening en uw ideeën. Het Burgerpanel is één van de manieren om deze betrokkenheid te verhogen en uw mening te vragen. Met hulp van het Burgerpanel kan de gemeente in een vroeg stadium meningen peilen en kennis vergaren. Deze inzichten zijn van groot belang om wensen en problemen meer gericht aan te pakken en onze dienstverlening beter vorm te geven.

Hoe werkt een digitaal burgerpanel
Het Burgerpanel Velsen wordt opgezet en beheerd door onderzoeksbureau Trendview. De uitnodiging gaat in eerste instantie naar 4800 inwoners. Voor goede representativiteit zijn minstens 800 mensen nodig. Zij melden zich digitaal aan en krijgen dan een persoonlijke inlogcode. In de komende periode krijgen zij vier tot zes keer per jaar vragen voorgelegd van de gemeente.

Ontvangt u geen brief en wilt u wel graag meedoen? Dat kan. U kunt een mail sturen naar communicatie@baarn.nl of contact opnemen met de gemeente (035) 5481611.

Hoe doet u mee?
Via een a-selecte steekproef worden inwoners van Baarn geselecteerd om mee te doen aan dit burgerpanel. Trendview verzorgt voor de gemeente de vragenlijsten en doet dit via internet. Toegang tot internet is daarom vereist. Zo houden we de kosten van het Burgerpanel laag en de snelheid van verwerking en rapportage van de resultaten hoog. Per adres kan er één persoon (ouder dan 18 jaar) lid zijn van het Burgerpanel.

Informatie op de website
Alle vragenlijsten, onderzoeksresultaten en overige informatie over het Burgerpanel worden op de website van Baarn gepubliceerd. De eerste vragenlijsten worden begin 2011 onder de leden van het burgerpanel uitgezet.

Wij hopen dat u samen met ons wilt werken aan de verbetering van onze dienstverlening.