Politie Drenthe

Donderdag 23 december 2010

Provincie Drenthe, 23-12-2010

Twee winkeldievegges aangehouden

GIETEN De politie heeft woensdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Winschoten en een 24-jarige vrouw uit Oude Pekela aangehouden. Een oplettende getuige zag het tweetal uit een winkel aan De Trog komen lopen. De getuige zag dat de vrouwen kleding onder hun jassen hadden gestopt, in een auto stapten en wegreden. De getuige belde hierop de politie en gaf het signalement door. Kort daarna werd de auto gevonden in de buurt van een winkel aan Schoolstraat. Niet veel later kwamen de twee vrouwen uit een winkel aan de Schoolstraat lopen. Hierop zijn de twee vrouwen aangehouden. Zij hadden uit beide winkels verschillende kledingstukken gestolen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

GIETEN Woensdagmorgen is een 44-jarige vrouw uit Gieten aangehouden. Zij probeerde in een winkel aan de Stationsstraat een bakje gambas mee te nemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en hield de vrouw aan. De politie werd gealarmeerd. De vrouw is overgedragen en verhoord. Zij kon kort daarna met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Man aangehouden voor bedreiging

HOOGEVEEN Woensdagmorgen heeft de politie een 54-jarige man uit Erm aangehouden. De man had die morgen zijn ex-vriendin opgezocht in een woning aan de Helios. Toen hij naar de woning liep sprak een 41-jarige man uit Hoogeveen, een bekende van de ex-vriendin, hem aan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man uit Erm de Hoogeveener bedreigde. Hij is er vervolgens in zijn auto vandoor gegaan. Na een korte achtervolging werd de man gesignaleerd in de Nadirlaan. Hij is vervolgens aan de Helios aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Ook tijdens de autorit naar het politiebureau bleef de man zich baldadig gedragen. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Man aangehouden voor diefstal met geweld

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 52-jarige man uit Assen aangehouden voor diefstal met geweld. Een 53-jarige vrouw uit Assen was in een woning aan de Amstelstraat. Zij wilde weg gaan en had de voordeur al open gedaan. Zij liep nog even de woning in om de verlichting uit te doen. Toen zij zich omdraaide zag zij een man staan welke haar laptop meenam. De vrouw probeerde dit nog te voorkomen door de man een klap te geven, maar de man trok een mes en ging er al rennend vandoor in de richting van de Paganinilaan. Op aanwijzingen van het slachtoffer kon de 52-jarige verdachte in de buurt van de woning worden aangehouden. Hij had een boodschappentas bij zich met daarin onder andere de laptop van de Assense. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 34-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed over de Lonerweg toen agenten hem staande hielden omdat zijn APK verlopen was. Toen agenten hem controleerden roken zij een sterke alcohollucht. Hierop is bij de man een blaastest afgenomen. Hij blies 270 ug/l (0,6 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken man aangehouden wegens bedreiging

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had in een pand aan de Wilhelmsweg twee mannen bedreigd met een mes. Bij de komst van de politie rende de man weg waardoor hij ten val kwam en verwondingen opliep aan zijn rug. Na zijn aanhouding is de man geholpen aan zijn verwondingen in het Scheperziekenhuis in Emmen. De man, welke behoorlijk dronken was, gedroeg zich enorm vervelend. Hij schopte en sloeg tegen alles wat bij hem in de buurt kwam en spuugde meerdere malen alles onder. Ook op het politiebureau bleef de man zich misdragen. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.