Ingezonden persbericht


Specialized & DPD Pakketservice nieuwe hoofdsponsoren wielerploeg De Tubanters verder als Specialized-DPD Pakketservice Women Cycling Team

's-Heerenberg/Best, 23 december 2010 - Vanaf 1 januari 2011 gaat het Ladies Cycling Team Tubanters verder door het leven als het Specialized-DPD Pakketservice Women Cycling Team. Specialized en DPD Pakketservice ondertekenden gisteren een tweejarige overeenkomst met het damesteam en zijn de komende seizoenen als hoofdsponsor vertegenwoordigd in het internationale dameswielerpeloton. De vernieuwde ploeg maakte ook bekend dat het zich voor komend seizoen versterkt heeft met onder andere internationaal toptalent Vera Koedooder.

In 's-Heerenberg had de Nederlandse dameswielerploeg gisteren goed nieuws te melden. In een lastige tijd bond het ambitieuze damesteam met DPD Pakketservice en Specialized twee mooie nieuwe hoofdsponsoren aan zich. Met de samenwerking bevestigden Specialized en DPD Pakketservice hun wederzijdse strategische lange termijn partnership. De wielerploeg maakte gisteren bovendien de komst van internationaal toptalent Vera Koedooder bekend. Met Vera bij de ploeg wordt de basis gelegd voor 2012, met als gezamenlijk doel het vormen van een UCI Women Cycling Team.

Wielersport op het hoogste niveau
Toon van der Putten, teammanager van het Specialized-DPD Pakketservice Women Cycling Team, over het goede nieuws: "Vera zal de komende twee jaar het gezicht zijn van ons team en als kopvrouw fungeren. Wij willen gedreven, ambitieuze wielrensters de kans bieden om op het hoogste niveau de wielersport te bedrijven en Vera's komst past daar perfect in. Met de komst van deze toprenster en de beide sponsoren is succes verzekerd en zal het niveau van ons team absoluut weer verder stijgen."

Michael van Ooijen, CEO van DPD Pakketservice Nederland, toont zich verheugd met de ondertekening van het sponsorcontract: "Wielrennen is voor ons als vervoerder natuurlijk geen gekke keus. Onze focus ligt immers heel duidelijk op vervoer over de weg. Bovendien hebben we het hier over een ploeg met hele heldere, mooie ambities en een weldoordachte groeivisie. Het team bestaat uit getalenteerde rensters en een leiding die streeft naar een combinatie van prestaties en plezier. Wij vinden dat dat uitstekend aansluit bij DPD Pakketservice en we zijn trots om onze naam aan dit team te verbinden." Eugene Fierkens, Genereral Manager Specialized Europe B.V., deelt het positieve gevoel: "Het is prachtig dat we met onze damesproducten een nog actievere rol kunnen spelen in het internationale wielerpeloton. Onze ambities en de ambities van het team passen perfect bij elkaar." De rensters, onder wie Vera Koedooder, zullen rijden met specifieke Specialized damesfietsen en damesaccessoires. "We monteren onze damesfietsen af met specifieke onderdelen die het fietsen voor elke vrouw aangenamer maken. Ook onze Specialized Body Geometry-accessoires waarmee de rensters rijden, zijn speciaal ontwikkeld voor dames. Ons doel is om technische hoogwaardige en functionele producten te maken die meer rendement opleveren en daardoor het fietsplezier vergroten."

Internationaal weg- en baanprogramma
Vera Koedooder staat bekend als een van de grootste talenten van het dameswielerpeloton en wist al meerdere wereld- en nationale titels in de wacht te slepen. Momenteel richt de renster uit Bovenkarspel zich met het oog op de Olympische Spelen naast het wegseizoen ook op het baanwielrennen. "Het team en de sponsoren willen het team naar een hoger plan tillen en stellen mij in staat om mijn doelen na te streven. Op dit moment staat alles in het teken van Londen waar in 2012 de Olympische Spelen gehouden worden. In de aanloop naar de Spelen zal ik zowel een internationaal baan- als wegprogramma afwerken, waarbij de Nederlandse Kampioenschappen op beide disciplines een belangrijk doel vormen," aldus de blije Vera Koedooder.

Oud-bondscoach
Met de komst van onder meer Koedooder heeft het Specialized-DPD Pakketservice Women Cycling Team haar team voor komend seizoen zo goed als rond. Het teammanagement voert op dit moment alleen nog onderhandelingen met enkele internationale rensters. Naast de twee nieuwe hoofdsponsoren en het internationale toptalent, wist de ploeg eerder ook al Herman Snoeijink binnen te halen. De oud-bondscoach zal naast een actieve ploegleidersrol ook zorg dragen voor persoonlijke trainingsadviezen. De eerste officiële wedstrijdkilometers van het vernieuwde Specialized-DPD Pakketservice Women Cycling Team staan gepland in België, tijdens de internationale UCI 1.2 Omloop van het Hageland.

Over DPD

DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD-netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost

GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

Over SPECIALIZED
SPECIALIZED Bicycles is opgericht in 1974 door fietsers voor fietsers. Het SPECIALIZED hoofdkwartier is gevestigd in Morgan Hill Californië. Het doel van SPECIALIZED is om technische hoogwaardige en functionele producten te maken die meer rendement opleveren en daardoor het fietsplezier vergroten. www.specialized.com / www.iamspecialized.com.

-Einde bericht-

**