C-Track introduceert Connected Navigation


Navigatie en fleetmanagementsysteem gekoppeld

PAPENDRECHT, 20101223 -- De vraag uit de markt naar een oplossing waarbij de track-and-trace unit is gekoppeld aan het navigatiesysteem was groot. Maar vanaf december is de koppeling daadwerkelijk gerealiseerd en op de markt: C-Track Connected Navigation. Navigatie, fleetmanagement en taaksturing in één.

"Voor veel gebruikers van fleetmanagementsystemen leek het zo logisch om de track-and-trace unit te koppelen aan het navigatiesysteem. Beiden werken immers op GPS. Dat zorgde ook meteen voor de verwarring, want de onderliggende techniek is wezenlijk anders", aldus Christiaan Mooij, sales manager bij C-Track. "Het unieke aan C-Track Connected Navigation is dat het fleetmanagementsysteem leidend is. Bij de ontwikkeling was de aansturing van monteurs het uitgangspunt. De koppeling van het navigatiesysteem moest echt iets toevoegen aan de planning en communicatie. Door de mogelijkheid te creëren om berichten vanuit de planning naar het navigatiesysteem te zenden, is dat gelukt."

Efficiënter
Nu de koppeling is gerealiseerd en uitgebreid getest, blijkt het in een grote behoefte te voorzien. "De koppeling voorziet de back office van positiebepaling en de monteur van een navigatietool, waardoor de aansturing van monteurs betrouwbaarder en efficiënter is geworden. Hoe vaak komt het niet voor dat er vanaf kantoor voor een extra opdracht wordt gebeld naar de monteur, terwijl hij de telefoon niet kan opnemen omdat hij bezig is. Het mooie van de koppeling is dat de nieuwe taak via het fleetmanagementsysteem wordt verzonden naar de navigatie. Zodra de auto wordt gestart, ziet de chauffeur direct in het scherm de volgende opdracht en locatie. Door de taak te accepteren weet de back office dat de monteur onderweg is."

Gebruiksvriendelijk
Efficiëntiewinst behalen is een van de grootste voordelen die door de koppeling mogelijk wordt. Daarnaast leidt het tot besparingen op telefoonkosten en kilometers. Mooij: "Maar bovenal is het een gebruiksvriendelijke oplossing in de vorm van kaartmateriaal, waarbij de bestuurder wordt ondersteund om de meest voordelige route te kiezen en de back office veel tijd en telefoontjes wordt bespaard." C-Track levert Connected Navigation met een eigen navigatiesysteem, maar kan het fleetmanagementsysteem ook koppelen aan Garmin.

Algemene informatie
C-Track heeft sinds 1987 ruim 20 jaar ervaring opgebouwd in fleetmanagement en managementsystemen. Inmiddels zijn er wereldwijd al 400.000 C-Track systemen bij circa 20.000 ondernemingen geïnstalleerd. C-Track is onderdeel van DigiCore Europe, een onderdeel van de DigiCore Holding Group. Ze is actief in 35 landen op 5 continenten en onder andere ISO 9001 gecertificeerd. www.ctrack.nl