Stop de inperking van de vrijheid van meningsuiting op internet


Hertogenbosch, 20101223 -- Diverse overheidsinstanties willen de vrijheid van meningsuiting voor burgers en het bedrijfsleven beperken op het internet. Dit is het moment om hier tegen in actie te komen. De website www.freedomofleaks.com biedt websites de mogelijkheid om hiertegen gezamenlijk een signaal af te geven.

Het internet maakt de wereld voor iedereen toegankelijk. Bijna 2 miljard mensen gebruiken dit medium voor vermaak, kennis verrijking, communicatie, onderwijs en hun werk. De populariteit en groei komt voort uit de open structuur en -standaarden waarmee websites en met elkaar in verbinding staan en door bezoekers gebruikt worden. Binnen deze open infrastructuur is allerlei informatie publiekelijk toegankelijk mits de afzender dit wil. Nu er via sites als Wikileaks informatie wordt verspreidt die misstanden bij o.a. overheidsinstanties aan de kaak stelt dreigt onze digitale vrijheid van meningsuiting te worden beperkt. De website www.freedomofleaks.com biedt websites de mogelijkheid om hier tegen in opstand te komen.

De afgelopen weken is gebleken dat veel mensen zich verbazen over de enorme aanval die overheidsinstanties hebben geopend op websites als Wikileaks. Het is mogelijk om op illegale wijze te strijden tegen deze ontwikkeling. Veel mensen voelen hier niets voor maar willen wel hun stem laten horen. Hiervoor heeft Tribal een website ontwikkeld waar mensen met een eigen website een digitale sticker kunnen halen die zij op hun eigen website kunnen plaatsen. Hiermee kun je aan al je bezoekers laten zien dat jij vóór het behoudt van onze vrijheid van meningsuiting bent, ook op internet.

Tribal is dit initiatief gestart omdat dit bedrijf sinds haar oprichting in 1999 zonder het internet niet had kunnen bestaan. Met het inperken van de vrijheid van meningsuiting voorzien wij dat de snelheid waarmee het internet zich ontwikkelt en het gemak waarmee onze maatschappij zich online kan bewegen negatief wordt beïnvloed. Wij roepen iedereen op om hiertegen in opstand te komen.





Tribal Internet Solutions