AES Solar krijgt financiering rond van project ter waarde van €103 miljoen voor een fotovoltaïsche portfolio van 24 MW in Italië

ARLINGTON, Virginia--(BUSINESS WIRE)-- 20101223 --

AES Solar, een joint-venture van de AES Corporation (NYSE: AES) en Riverstone Holdings LLC, heeft vandaag bekendgemaakt dan een van haar dochterondernemingen langetermijn financiering zonder regres ter waarde van €103 miljoen heeft rondgekregen voor een portfolio van solar-fotovoltaische projecten met een vermogen van 24 MV onder de naam ”Il Terzo.” De portfolio Il Terzo is verspreid over de regio’s Lazio, Puglia en Sicilia in Italië.

David Sundstrom, AES Solar Country Manager voor Italië merkt op: “De financiering van Il Terzo was een bijzonder uitdagende onderneming aangezien het een gaat om de financiering van meerdere projecten. De portfolio omvat zeven van onze fotovoltaïsche projecten in Italië die zich tijdens het financieringsproces in verschillende stadia van constructie bevonden. Het rond krijgen van onze derde financiering in Italië in een spanne van acht maanden onderstreept de kwaliteiten van AES Solar op het gebied van projectfinanciering en ontwikkeling en de kracht van onze relaties binnen de bankwereld.”

Aan deze financiering wordt deelgenomen door twee banken: Dexia Crediop (als agent) en Société Générale. De voorziening biedt een dekking van circa 85 procent van de geschatte projectkosten met een eindvervaldatum van 18 jaar na voltooiing van de constructie.

De zeven installaties waaruit Il Terzo bestaat zullen naar verwachting in commerciële dienst gesteld worden tegen het einde van het eerste kwartaal van 2011, waardoor de portfolio twintig jaar lang in aanmerking komt voor een gereguleerd feed-in-tarief in het kader van de regeling “Conto Energia”.

AES Solar beschikt op dit moment over een internationaal operationeel portfolio van 37 MW in Frankrijk, Griekenland en Spanje. Met inbegrip van de Il Terzo-portfolio beschikt het bedrijf over circa 135 MW aan projecten in bedrijf of onder constructie.

Over AES Solar

AES Solar is een joint-venture van de AES Corporation en Riverstone Holdings LLC, gevormd voor het ontwikkelen, bezitten en exploiteren van fotovoltaïsche zonne-energie-installaties ter grootte van elektriciteitscentrales over de hele wereld. AES Solar beschikt momenteel over een operationele capaciteit van 37 MW in Spanje, Griekenland en Frankrijk en aanzienlijke ontwikkelingsactiviteiten in andere landen. Meer informatie: www.aes-solar.com.

Over Riverstone Holdings LLC

Riverstone Holdings LLC, een op energie en krachtbronnen gerichte private equity firma opgericht in 2000, heeft ongeveer $17 miljard onder beheer door middel van zes investeringsfondsen, waaronder ´s werelds grootste hernieuwbare energiefonds. Riverstone leidt investeringen voor buyout en kapitaalaangroei in de midstream, exploratie & productie, olievelddiensten, energie- en duurzame sectoren van de energetische industrie. Met kantoren in New York, Londen en Houston, is het bedrijf een $15 miljard tellende verbintenis aangegaan voor 72 investeringen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie: www.riverstonellc.com.

Over de AES Corporation

De AES Corporation (NYSE: AES) is een internationaal Fortune 500-energiebedrijf met opwekkings- en distributieactiviteiten. Door middel van haar gevarieerde portfolio van thermale en duurzame energiebronnen biedt AES veilige, betaalbare en duurzame energie aan in 29 landen. Het personeelsbestand van AES van 27.000 medewerkers zet zich in voor een uitmuntende dienstverlening en het voldoen aan de voortdurend veranderende energiebehoeften van de wereld. De omzet van AES over 2009 bedroeg $14 miljard en AES beschikt in totaal over $40 miljard aan middelen in eigendom en beheer. Meer informatie: www.aes.com.

AES Corporation Safe Harbor-verklaring

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst in de zin van de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst bevatten, onder andere, de verklaringen met betrekking tot toekomstige inkomsten, groei, en financiële en operationele prestaties. Uitspraken met betrekking tot de toekomst vormen geen garantie voor toekomstige resultaten, maar zijn veeleer een weerspiegeling van de huidige verwachtingen van AES gebaseerd op redelijke veronderstellingen. De verwachte financiële informatie is gebaseerd op bepaalde materiële veronderstellingen. Deze veronderstellingen omvatten, onder andere, de nauwkeurige vooruitzichten van AES betreffende toekomstige rentekoersen, grondstoffenprijzen en internationale schommelingen van munteenheden, voortdurende normale niveaus van operationele resultaten en elektriciteitshoeveelheden van de distributiebedrijven van AES en operationele prestaties bij de generatiebedrijven van AES in overeenstemming met historische niveaus, evenals de resultaten van verwachte productiviteitsverbeteringen en hogere groei-investeringen op genormaliseerde investeringsniveaus en rentabiliteit op basis van vroegere ervaring.

De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de verwachte resultaten in de uitspraken met betrekking tot de toekomst van AES, vanwege risico's, onzekerheden en andere factoren. Belangrijke factoren die de huidige resultaten kunnen beïnvloeden, worden besproken in de documentatie die AES bij de Securities and Exchange Commission heeft ingediend, inclusief, maar niet beperkt tot de risico's besproken onder artikel 1A “Risicofactoren” in het jaarverslag 2009 van AES op formulier 10-K. Lezers worden aangemoedigd deze ingediende documentatie van AES te lezen om zo meer te weten te komen over de risicofactoren waar AES-bedrijven mee te maken hebben. AES neemt niet de verplichting op zich om verklaringen met betrekking tot de toekomst te actualiseren of te herzien, ongeacht of deze nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken betreffen.

Aandeelhouders die een exemplaar van het jaarrapport van het Bedrijf over 2009 op formulier 10-K, bij het SEC ingediend op of rond 25 februari 2010, willen ontvangen, kunnen kosteloos een exemplaar (zonder bijlagen) aanvragen bij het Office of the Corporate Secretary, The AES Corporation, 4300 Wilson Boulevard, Arlington, Virginia 22203. De bijlagen kunnen eveneens worden aangevraagd, maar daarvoor wordt een vergoeding voor de reproductiekosten in rekening gebracht. Aandeelhouders kunnen tevens een exemplaar verkrijgen via de website van het Bedrijf: www.aes.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor AES Solar
Media:

Ellen Gallup +1 703 682 6431

Ticker_symbol NYSE:AES