Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Geen 'ijsvrij', maar 'ijstijd' bij NOS:
NK marathon op natuurijs live

HILVERSUM, 21 december 2010 - Bij de NOS deze week geen 'ijsvrij', maar 'ijstijd'. Donderdag wordt op het Belterwiede bij Wanneperveen het NK marathon op natuurijs verreden en zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd is rechtstreeks te volgen bij de NOS via Nederland 1, nos.nl en Radio 1. Nooit eerder werd zo vroeg in de winter een NK marathon op natuurijs verreden. De vrouwen rijden zeventig kilometer, terwijl de mannen honderd kilometer voor de kiezen krijgen. Op de Belterwiede rijden de deelnemers rondjes op een parcours met een lengte van zes kilometer.

Nos.nl en Nederland 1
De uitzending op nos.nl begint om 10.30 uur, op Nederland 1 kunnen de schaatsliefhebbers vanaf 11.30 uur inschakelen. Het commentaar bij de beelden is van Herbert Dijkstra. Co-commentator is voor deze bijzondere gelegenheid is voormalig marathonschaatser Jan Eise Kromkamp. Zowel op televisie als op internet eindigt de extra uitzending rond de klok van 16.00 uur.

Radio 1
Luisteraars van Radio 1 worden tussen 10.30 en 13.00 uur met flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het Overijsselse natuurijs voor wat betreft de wedstrijd van de vrouwen. Het commentaar komt van Sebastiaan Timmerman. Tussen 13.15 en 16.00 uur wordt het vizier volledig gericht op het schaatsevenement en op volgt een speciale editie van NOS Langs de Lijn, die wordt gepresenteerd door Gio Lippens. Daarin live het verslag van het kampioenschap van de mannen. Robbert Meeder is voor Langs de Lijn in Wanneperveen voor interviews met betrokkenen.

Het is de derde winter op rij dat het NK op natuurijs in eigen land kunnen worden verreden. Afgelopen februari lieten de Friezen Jorrit Bergsma en Maria Sterk zich op het Zuidlaardermeer tot Nederlands kampioen van het seizoen 2009/2010 kronen.

Bekijk de promo hier: http://nos.nl/video/206627-donderdag-nk-natuurijs-bij-de-nos.html




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)