Provincie Noord-Brabant

Persbericht

23 december 2011

Jacht op wilde eend tijdelijk gesloten

Vanwege de huidige winterse weersomstandigheden sluit de provincie met ingang van 24 december aanstaande de jacht op de wilde eend. Het besluit is genomen na overleg met deskundige organisaties op het gebied van faunabeheer.

Op dit moment is er sprake van een periode met langdurige vorst en een beperkte oppervlakte open water door ijsontwikkeling. En de kans is groot dat die winterse omstandigheden voortduren, zo geeft de lange termijn weersverwachting aan. De beschikbaarheid van voedsel en schuilmogelijkheden voor eenden is daarmee zodanig beperkt dat er voldoende aanleiding is om deze jacht te sluiten. Het verbod geldt voor de gehele provincie Noord-Brabant.

De jacht op de wilde eend zou onder normale omstandigheden tot 31 januari 2011 zijn geopend. Mocht het weer voor die tijd verbeteren, dan wordt de jacht weer vrijgegeven.

Als de huidige weersomstandigheden aanhouden, overweegt de provincie om de jacht compleet te sluiten en enkele ontheffingen op te schorten. Actuele verwachtingen daaromtrent treft u op www.faunabeheereenheid.nl/noordbrabant/actueel.



Provincie Noord-Brabant