Gemeente Uithoorn

Wees voorzichtig met de kerstfooi

De politie Amsterdam-Amstelland heeft de afgelopen dagen verschillende meldingen gekregen over zogenaamde krantenbezorgers die hun kerstbonus komen halen. Let daarom goed op bij het geven van een fooi.

Politie Gelukkig kennen veel mensen hun eigen trouwe krantenbezorger en belonen hem of haar met een welgemeende fooi. Toch zijn er ook lieden die graag een graantje meepikken van dit extraatje. Ze geven zich uit als krantenbezorger en zijn meestal ook nog in het bezit van een kerstgroet van de krant. Wees daarom alert bij het geven van een extraatje als een onbekende bezorger aan de deur komt.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten adviseert de politie te controleren wie er aan de deur staat, alvorens die te openen. Leg in ieder geval gepast geld klaar op een gemakkelijk bereikbare plek in de woning. Zeg tegen de bezorger dat u zijn of haar fooi gaat pakken en sluit dan eerst de deur.

Vertrouwt u het niet en bent u alleen, vraag de bezorger dan om later terug te komen als er meer mensen in uw woning zijn. Of hang uw ontvangen kerst- en nieuwjaarsgroet direct aan de deur ter controle.

Voor meer tips bij onbekenden aan de deur kunt u ook kijken op de website van de politie