Rekenhof stelt 167e Boek voor in het parlement

23/12/2010 12:28

COUR DES COMPTES - REKENHOF

De heer Philippe Roland en de heer Ignace Desomer, resp. eerste voorzitter en voorzitter van het Rekenhof, hebben vandaag het 167e Boek van het Rekenhof voorgesteld aan de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de heer André Flahaut.

In dit Boek geeft het Rekenhof zijn commentaar bij de rekeningen van het voorbije jaar, 2009. Daarnaast brengt het verslag uit over onderzoeken over het financiële en boekhoudkundige beheer, de interne controle en het humanresourcesbeheer van de Staat. Bijzondere aandacht ging dit jaar naar de impact van de economische crisis op de overheidsfinanciën en naar de nieuwe wet op de overheidsboekhouding en het bijbehorende nieuwe boekhoudsysteem Fedcom.

Het integrale 167e Boek van het Rekenhof (tweetalig, 670 p.), de samenvatting (tweetalig, 34p.) en het persbericht zijn beschikbaar op de homepagina van het Rekenhof (www.rekenhof.be).


---

Informatie voor de pers

Het Rekenhof controleert de openbare financiën van de federale Staat, de gemeenschappen, de gewesten en de provincies. Het draagt bij tot een beter overheidsbeheer door de parlementaire vergaderingen, de beheerders en de gecontroleerde diensten nuttige en betrouwbare informatie te bezorgen, die voortvloeit uit een tegensprekelijk onderzoek. Als collaterale instelling van het parlement werkt het Rekenhof onafhankelijk van de overheden die het controleert.

Contactpersonen van 14 uur tot 17.30 uur:

Karl Hendrickx (02 551 89 90)

Line Emmerechts (02 551 89 85)

Cel Federale Publicaties

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel