Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

23 december 2010, Utrecht

------

Akkoord over sociaal plan Bruil Bouwgroep

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken bij de Bruil Bouwgroep (vestigingen in Geertruidenberg en Weert).

Bij de Bruil Bouwgroep raken ruim 50 mensen hun baan kwijt. Bij het onderdeel Oudenallen in Geertruidenberg, waar prefab beton wordt gemaakt, verdwijnen in totaal 36 arbeidsplaatsen (12 vaste contracten, 5 tijdelijke contracten en 19 flexkrachten). Bij de betonfabriek in Weert verdwijnen nog eens 19 banen (11 vaste contracten en 8 flexkrachten).

Sociaal plan
Onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen heeft voor hen een sociaal plan afgesproken. "De Bruil Groep heeft toegezegd om zich in te spannen om de werknemers aan een andere baan te helpen, binnen of buiten het bedrijf. Maar een garantie wil het bedrijf niet geven. Daarom is het ook belangrijk dat we we in het sociaal plan afspraken hebben gemaakt over een vertrekvergoeding én over een beperking van de inhuur van uitzendkrachten.

Vertrekvergoeding
De vertrekvergoeding is gebaseerd op het aantal gewerkte dienstjaren. Voor de dienstjaren vanaf juli 2005 geldt een kantonrechtersformule van 0,9. Voor de dienstjaren tot juli 2005 is de kantonrechtersformule 0,7. Het sociaal plan loopt tot 1 augustus 2011.


- - -