Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 23 december 2010

Bestrijding gladheid gaat onverminderd door

De gemeente Amersfoort en ROVA blijven onverminderd verder gaan met bestrijding van de gladheid in Amersfoort. De weerssituatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en zodra het nodig is wordt er gestrooid.

De gemeente Amersfoort heeft zich net als vorig jaar aangesloten bij het zoutloket. Het zoutloket zorgt voor de verdeling van het beschikbare strooizout onder de aangesloten gemeenten, provincies en waterschappen. De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk mee te werken aan het realiseren van veilige wegen.

Het strooibeleid op hoofdwegen en hoofdfietspaden is onveranderd. Door de vakantieperiode worden de fietspaden minder intensief bereden, waardoor het strooien van zout minder effectief is. De werking van het zout is het meest effectief als het zout goed wordt ingereden.

Wethouder Sebastiaan van 't Erve heeft donderdagochtend 23 december de medewerkers van ROVA bezocht en ze met een kerststol bedankt voor hun inzet. De ROVA medewerkers zijn dag en nacht druk met de gladheidbestrijding.

Op www.amersfoort.nl is meer informatie te vinden over de gladheidbestrijding. Er is onder meer te vinden welke auto- en fietsroutes in Amersfoort worden gestrooid. Ook de locaties van de zoutkisten staat op de website aangegeven.

Noot voor de redactie,