Ingezonden persbericht


CentroSolar presenteert collectieve zonne-energie via werkgever Zonnepanelen weer aantrekkelijker in prijs nu overheid gestopt is met subsidiëring

Tiel, 23 december 2010

In 2011 start Europees producent van zonnepanelen CentroSolar met het PV-privéplan voor organisaties op brede schaal. Het plan is de onofficiële opvolger van het PC-privéplan, dat eind jaren '90 bij bedrijven in opkomst raakte. Werknemers konden collectief - tegen vaak extreem lage tarieven - een computer voor thuisgebruik aanschaffen. Het PV-privéplan is ook zoiets, maar dan net even anders. PV staat namelijk voor Photo-Voltaic, en dat betekent zoveel als elektriciteit uit zonlicht. Het PV-privéplan stelt werknemers in staat om collectief, en daarom goedkoop, zonnepanelen in gebruik te nemen. Commercieel directeur van CentroSolar Benelux, Erik de Leeuw licht toe: "Nu de Nederlandse overheid geen zonnepanelen voor particulieren meer subsidieert, gaan veel minder mensen over op zonne-energie. En dat terwijl zonnepanelen helemaal niet duur hoeven te zijn. Het PV-privéplan is bovendien dé manier bij uitstek om tegen een laag tarief een steentje bij te dragen aan het milieu."

Maatschappelijk verantwoord
Steeds meer bedrijven kiezen voor een maatschappelijk verantwoorde aanpak. "Het verantwoord omgaan met energie en milieu vormen bij veel bedrijven onderdeel van hun MVO-beleid. Doordat werknemers de mogelijkheid krijgen om collectief tegen een lage prijs op zonne-energie over te gaan, zorgen werkgevers ervoor dat de CO2-voetafdruk van hun bedrijf ook drastisch daalt. Dit komt doordat de CO2-uitstoot van werknemers thuis vermindert. Deze collectieve aanpak mist haar uitwerking dan ook niet.", legt De Leeuw uit. CentroSolar organiseert het hele proces van de groepsaankoop, van de eerste informatiebijeenkomst tot de laatste installatie van zonnepanelen. "Iedere maand ontvangen de deelnemende organisaties een rapportage. Hierin staan de resultaten van het PV-privéplan beschreven, een bijzonder handige tool voor het MVO-beleid. In de rapportage staan namelijk de aantallen geïnstalleerde zonnepanelen, de in kWh opgewekte schone energie en de vermeden CO2-emissies beschreven."

Kostenbesparing
Dat zonnepanelen goed voor het milieu zijn, weet inmiddels iedereen. Ze zorgen al snel voor een behoorlijke vermindering van energieverbruik, en dat voelen mensen ook in hun portemonnee. "Zonne-energiesystemen maken gebruik van zonlicht, een natuurlijke energiebron. Door zonne-energie als energiebron toe te passen, hoeven dure, fossiele brandstofvoorraden niet gebruikt te worden. Op dit moment is stroom die particulieren opwekken met eigen zonnepanelen veel goedkoper dan netstroom. Maar nog mooier is dat je met zonnepanelen zeker weet dat je die stroomprijs voor 20 jaar gelijk houdt. Terwijl je mag verwachten dat de netstroomprijs zal stijgen.", aldus De Leeuw. Kortom, zonne-energie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, ook zonder subsidie van de overheid.

Meer informatie
CentroSolar organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over de rendabele toepassingen van zonnepanelen. Meer informatie over het PV-privéplan? Kijk dan op www.centrosolar.nl of bel +31 (0)344 767 002. ()