Ingezonden persbericht


Winnende ideeën tienduizend euro waard
Wooncompagnie schrijft jaarlijkse Woonwens uit

De huurders van Wooncompagnie kunnen voor het vierde achtereenvolgende jaar hun Woonwensen indienen. En die zijn geld waard. In totaal gaat het om maar liefst tienduizend euro; vijfduizend euro voor de winnaar in het werkgebied Purmerend en vijfduizend euro voor de winnaar in het werkgebied Schagen.

Wooncompagnie schreef in 2007 voor het eerst de Woonwens uit. De corporatie wil zo de directe woonomgeving van haar huurders verbeteren. Ze doet dit graag samen met de huurders, vandaar de jaarlijks terugkerende prijsvraag. De afgelopen jaren zijn de winnende Woonwensen met succes vervuld door Wooncompagnie in samenwerking met de desbetreffende gemeenten. Zo heeft de Bloemenbuurt in Purmerend haar bloemenborden teruggekregen (de oorspronkelijke straatnaamborden) en werd een hofje in Warder met bloemenbakken opgefleurd. Maar ook is bijvoorbeeld een verwaarloosd pleintje in Schagen omgetoverd in een aantrekkelijke speelplaats en werd een loopbruggetje in Barsingerhorn opgeknapt.

Winnaar Schagen 2009
Afgelopen jaar was Bertus Meijerink van het Juffrouw van Harlingenhof in Slootdorp de winnaar van de Woonwens in het werkgebied Schagen. "Ik vond het belangrijk dat het gazon bij het hofje zou worden opgeknapt, want de beukenboom die erop staat is een monument in Slootdorp. Het is een levensader die symbool staat voor het leven, van begin tot eind. Dan hoort alles er wel netjes bij te liggen en dat is nu het gelukkig weer het geval. Ik heb veel enthousiaste reacties uit de buurt gehad. Als mensen iets verbeterd willen zien in hun buurt, dan moeten ze ook zeker meedoen met de Woonwens."

Insturen vóór 15 januari
Huurders kunnen nog tot 15 januari 2011 hun woonwensen insturen. Het is de bedoeling dat de Woonwens binnen een straal van 500 meter van de woning van de inzender gerealiseerd kan worden. Ook moet de Woonwens de hele buurt ten goede komen en uitvoerbaar zijn binnen het budget van 5.000 euro. Een jury van Wooncompagnie kiest uit de inzendingen twee winnaars. Zij worden bekendgemaakt in Woonvenster, het huurdersblad.

Kleine wens, wereld van verschil
Woonwensen hoeven trouwens helemaal niet ingewikkeld te zijn. Soms maken prullenbakken of nieuwe speeltoestellen al een wereld van verschil in buurten. De Woonwensen die niet winnen, verdwijnen overigens niet in de papierversnipperaar. Wooncompagnie gebruikt ze als inspiratiebron voor toekomstige leefbaarheidsprojecten.

Inzenden Woonwensen
Woonwensen kunnen op drie manieren kenbaar worden gemaakt aan Wooncompagnie. Het gemakkelijkste is om het digitale formulier in te vullen op www.wooncompagnie.nl. Wie de Woonwens per post wil insturen, kan dat doen naar Wooncompagnie, o.v.v. Woonwens, Postbus 160, 1620 AD Hoorn. Ten slotte mogen Woonwensen ook worden ingeleverd bij de Wooninformatiepunten van Wooncompagnie in Schagen en Purmerend.

Marja van Daalen

Adviseur Communicatie en PR | m.vdaalen@wooncompagnie.nl

Wooncompagnie

Postbus 160, 1620 AD Hoorn (NH)
Bezoekadres: Geldelozeweg 41 Hoorn
T (0229) 75 11 65 T 0900 20 22 373 F (0229) 75 11 51 M 06 20 40 74 92

www.wooncompagnie.nl KvK 36001723 Alkmaar

Maandag tot en met donderdag