Koninklijke Ahrend NV

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 december 2010

Viertal Nederlandse productprimeurs
Marktleider Ahrend zet in op Het Duurzame Nieuwe Werken

o Deelname beurs Facilitair 2011 in teken van Het Duurzame Nieuwe Werken o Sociale veranderingen inspireren Ahrend tot verrassende nieuwe producten o Vier nieuwe primeurs in Nederland:
o Ahrend 2020 bureaustoel: trendsetter in ergonomie en ecologie o Ahrend Four_Two Paneldesk: de meest flexibele bureauoplossing o Ahrend Living Wall: lekker 'hangen' op kantoor o Het meest duurzame loungemeubilair

Inrichter Ahrend komt tijdens de vakbeurs Facilitair 2011 met een groot aantal verfrissende nieuwe producten en inrichtingsconcepten, die Het Duurzame Nieuwe Werken optimaal faciliteren.

Facilitair 2011 zal van 19 tot en met 21 januari 2011 worden gehouden in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. De beursdeelname van Ahrend zal vooral in het teken staan van duurzame flexibiliteit bij het inrichten van zakelijke ruimten.

Organisaties willen flexibel omgaan met de beschikbare ruimte. Sferen en structuren worden doelgerichter en informeler. Dat verklaart de snel toenemende populariteit van bijvoorbeeld loungen. Van strenge, formele interieurs is anno 2011 geen sprake meer; ontspannen werken en flexibiliteit zijn de sleutelwoorden. Kantooromgevingen zijn bestemd voor communiceren, elkaar ontmoeten en informeel overleg.

De vier nieuwe producten van Ahrend passen perfect in deze ontwikkeling.

A2020 van Paul Brooks
De Ahrend 2020 van Paul Brooks is een revolutionaire nieuwe bureaustoel. In deze stoel zijn duurzame, uitstekend recyclebare materialen toegepast. De stoel biedt ergonomie en comfort. Het design is transparant en attractief, heeft onzichtbare techniek en is gemakkelijk intuïtief instelbaar, dus optimaal geschikt voor Het Duurzame Nieuwe Werken.

o Trendsetter in ergonomie en ecologie
o Ontworpen volgens C2C principes
o Wegontworpen techniek
o Intuïtief bedienbaar
o Ergonomisch en comfortabel: overstijgt de Europese norm EN-1335 en de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 1813 o Een stoel met gegarandeerde restwaarde in het jaar 2020!

cid:4e20c5e384b1fd56cfc933a47176e633@mail.proxi.nl

Ahrend 2020

Four_Two Panel Desk van Wijtse Rodenburg
Dit bureau is uitgevoerd met 'panelen' aan weerszijden van het bureau. Zowel de tafelpoten als de hoogteverstelling zijn in de zijpanelen verwerkt. Naast het bureaublad is ook het tussenpaneel in hoogte verstelbaar. Daardoor kan de gebruiker zelf de mate van privacy bepalen. Dat is revolutionair, want hiermee kan de medewerker zonder te verhuizen overschakelen van teamwerk naar individueel werk.

o Zelf mate van privacy bepalen met verstelbaar tussenpaneel o Omschakelen van individueel naar teamwerk zonder te verhuizen o Meest flexibele bureauoplossing
o Verkrijgbaar met nieuw duurzaam melaboard tafelblad o Zijpanelen verkrijgbaar in staal, hout en stof

Zelf privacy bepalen met Ahrend Four_Two Panel Desk

Living Wall van Frans van der Wielen
De Living Wall van Frans van der Wielen is een muur waar je tegenaan kunt 'hangen' om te bellen of te overleggen, of op kunt zitten om te werken. Een informele ontmoetings- of vergaderplek, maar evengoed een aantrekkelijke flexwerkplek. De Living Wall verfraait een muur, verbetert de akoestiek van de ruimte, creëert een warme, huiselijke omgeving en bespaart kostbare vierkante meters.

o Lekker hangen op kantoor
o Tevens geslaagde flexplek
o Warm en huiselijk
o Bespaart kostebare vierkante meters

Ahrend Lounging van Basten Leijh
Ahrend introduceert een modulair loungeprogramma dat optimale flexibiliteit biedt. Of men nu wil werken, overleggen, wachten of loungen; al deze functies kunnen uitstekend worden ingevuld, met oneindig veel verschillende opstellingen.

o Modulaire opbouw: "legostenen voor architecten" o Oneindige mogelijkheden en maatwerk mogelijk
o Onderdeel van Ahrend soft seating-programma
o Vele activiteiten van concentreren en communiceren gefaciliteerd in één programma

Cradle to cradle (C2C)
Ahrend heeft zich verbonden aan de cradle-to-cradlefilosofie van Braungart en McDonough. Deze filosofie beschrijft productietechnieken waarbij geen afval wordt gestort of verbrand. Materialen en producten moeten namelijk ofwel (in de biosfeer) verteren of als voedsel dienen, een nieuw leven krijgen of (in de technosfeer) als grondstof dienen voor een nieuw product.

Over Facilitair 2011
De vakbeurs Facilitair is hét vakevenement voor iedereen die werkzaam is binnen het facilitair management binnen zorg, onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Ahrend is in al deze marktsegmenten als inrichter actief, met specifieke assortimenten en toegespitste vormen van dienstverlening. De dertiende editie van deze vakbeurs, die primair is bestemd voor facility managers, directeuren en inkopers van facilitaire producten en diensten, wordt op 19, 20 en 21 januari 2011 gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Facilitair 2011 laat drie dagen lang actuele ontwikkelingen in het facilitaire vakgebied zien. Bezoekers krijgen op de beurs een compleet aanbod van facilitaire producten en diensten. Onder meer leveranciers van meubilair, automatisering, catering, kopieermachines, energie en beplanting presenteren zich op Facilitair 2011. De editie 2010 van de vakbeurs trok zo'n 18.000 professionele bezoekers.

Standbezoekers die hun visitekaartje inleveren, maken kans op één van vijf schitterende nieuwe Ahrend 2020-bureaustoelen in de Ergo-uitvoering.

Over Ahrend Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden geprikkeld tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en houdt bij al haar besluiten en handelingen rekening met de gevolgen voor people, planet en profit. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 350, Ahrend 250 en de legendarische Revolt, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Opmerking voor de redactie (