KRO

Kerst bij de KRO met het nieuwe programma Kerststerren

Uitzenddatum: 24/12/2010

De KRO neemt dit jaar de kijker mee in de warme sfeer van Kerstmis. Onder de paraplu `Kerst bij de KRO' komt de omroep in de maand december met diverse `kerstuitzendingen'. Nieuw is het programma Kerststerren (24 december, 22.00 uur, N1) waarin Arie Boomsma op moderne en verrassende wijze het Kerstverhaal vertelt. Vanuit het in kerstsfeer gebrachte centrum van Maastricht, vertelt Boomsma het verhaal van Maria en Jozef. Bekende Nederlandse artiesten als Do, Jim Bakkum, Bastiaan Ragas en Ernst Daniël Smid treden op en zingen kerstliederen.

In een sfeervolle setting speelt zangeres Do de moderne variant van de rol van Maria en wordt Jim Bakkum als Jozef opgevoerd. Bastiaan Ragas is de engel en Koning Herodus wordt gespeeld door Ernst Daniël Smid. De Vlaamse a capella-groep `Voice Male' vertolkt de herders en de drie wijzen worden gespeeld door Berget Lewis & Friends. De muzikale leiding is in handen van Cor Bakker met een 17-koppig orkest .

Het repertoire dat wordt gezongen bevat zowel moderne als klassieke nummers. Zowel het klassieke kerstlied `Stille Nacht' als moderne popsongs zoals `All I want for Christmas is you' worden ten gehore gebracht.

Arie Boomsma: "Het is heel leuk om dat oude kerstverhaal te brengen op een manier die aansluit bij de tijdgeest. Eerlijk gezegd vind ik het ook belangrijk dat mensen met kerst stilstaan bij de betekenis van dat verhaal. Maar dat stilstaan mag op een avond als dit best gepaard gaan met een flinke dosis gezelligheid."

Midden in het romantische centrum van Maastricht is op de Markt voor het oude stadhuis een concertpodium geheel in bijzondere kerstsfeer gebracht. Hier wordt op 12 december KRO Kerststerren opgenomen (19.00 - 20.15 uur).
De toegang voor bezoekers is gratis. Om het kerstgevoel extra te verhogen, kunnen de bezoekers meezingen via teksten die op een groot scherm boven het podium worden getoond. Aansluitend aan het kerstverhaal geeft dezelfde groep artiesten een speciaal concert dat door de KRO rond Nieuwjaar wordt uitgezonden. Ook het radioprogramma Theater van het Sentiment brengt de uitvoering van KRO Kerststerren op Radio 2, met sfeerimpressies van het concert in Maastricht.

Meer Kerst bij de KRO
In de maand december komt de KRO met meer speciale kerstuitzendingen. In KRO De Wandeling gaat Hella van der Wijst de speciale lichtwandeling in Maastricht lopen met de nieuwe burgermeester Onno Hoes. Ook Memories komt met een speciale kerstaflevering, opgenomen in de Zwitserse bergen. Goudmijn komt met bijzondere kerstverhalen.

Kerst bij de KRO:

* Kerststerren op kerstavond 24 december, 22:00 uur Nederland 1.
* Het Theater van het Sentiment brengt de uitvoering van KRO Kerststerren met sfeerimpressies van het concert van kerstavond 24 december, 20:00 - 23:00 uur op Radio 2.

Overige kerstuitzendingen:

* Goudmijn, een aflevering met bijzondere kerstverhalen op woensdag 15 december, 18:25 uur Nederland 2.

* De Wandeling, speciale kerstwandeling met de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes, vrijdag 17 december om 18:25 uur Nederland 2.

* Memories, kersspecial, maandag 20 december, 21:10 uur Nederland 1.
* Het concert rond Nieuwjaar, exacte datum en tijd van uitzending nog niet bekend.


Noot voor redacties
Website

www.kro.nl/85jaar

Programma

KRO 85 Jaar

Presentator

Arie Boomsma

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken:

Noot voor redacties

E: bernard.steenhuis@kro.nl
T: 035-6713432