Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 14 december 2010

op de afbeelding ziet u het logo van het Natuurkwartier In het Natuurkwartier kan iedereen op kerstavond, vrijdag 24 december, weer genieten van de levende kerststal, kerstliederen en het kerstverhaal. Kinderboerderij IJsselstee en Museum Warsenhoeck zijn daarvoor open van 17.30 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Om helemaal in kerstsfeer te komen, kunnen inwoners van Nieuwegein en omstreken op kerstavond midden in het kerstverhaal stappen. Van verre is de ster te zien die de weg wijst naar de stal op kinderboerderij IJsselstee in het Natuurkwartier. Buiten houden de herdertjes de wacht bij de kudde. In de stal zitten Jozef en Maria in het stro met hun pasgeboren kindje, onder toeziend oog van de aanwezige dieren in de stal.

In Museum Warsenhoeck wordt het kerstverhaal voorgelezen om 18.30 en 19.45 uur. Gelegenheidskoor The X-mas Bells brengt mooie kerstliederen ten gehoor om 18.00, 18.45 en 19.30 uur.

Natuurlijk is er gelegenheid om de dieren op de kinderboerderij te bezoeken. Ook kunnen kinderen er knutselen. Om warm te blijven is er voor iedereen warme chocolademelk of glühwein. In het museum kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie of thee met een kerstkransje.

De toegang is gratis. Het Natuurkwartier is te vinden op Geinoord 9-12 in Nieuwegein. In verband met de verwachte drukte verzoeken we iedereen met de fiets of lopend te komen.

Het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten.

Het Natuurkwartier ligt aan de rand van stadspark Oudegein en wordt gevormd door Museum Warsenhoeck, poldermolen Oudegein van Het Utrechts Landschap en kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein. Geinoord 9 - 12, 3432 PE Nieuwegein, T. (030) 605 55 14, natuurkwartier@nieuwegein.nl, www.natuurkwartier.nl.