Gemeente Aalsmeer


VVV Agentschap in Boekhuis Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer wil de VVV-dienstverlening in Aalsmeer voortzetten, ook nadat de huidige ANWB/VVV-vestiging in het gemeentehuis per 24 december wordt gesloten. Gekozen is om het VVV-agentschap te huisvesten in het centrum van Aalsmeer, namelijk bij Het Boekhuis (Zijdstraat 12).

Aanloop
VVV Hollands-Midden wordt per 1 januari 2011 opgeheven en daarmee komt ook de VVV vestiging in het gemeentehuis te vervallen. De gemeente heeft zich aangesloten bij het Amsterdamse Toerisme en Congres Bureau (ATCB) en samen met hen gezocht naar een nieuwe locatie. Via de ondernemersvereniging Aalsmeer (OVA) en door een bericht in de pers zijn ondernemers opgeroepen om het VVV agentschap in hun locatie onder te brengen. De ATCB heeft vervolgens voor Aalsmeer de gesprekken gevoerd met zes ondernemers die zich hadden aangemeld. Op advies van het ATCB heeft de gemeente gekozen voor Het Boekhuis.

Dienstverlening
In de maand januari wordt eerst gestart met de verkoop van VVV- en andere geschenkbonnen bij Boekhuis Aalsmeer. In de maand februari zal dan een echt agentschap geopend worden met een VVV Informatiezuil en een kast met toeristisch-recreatieve producten als routekaarten en gidsen. De VVV zal een meer beperkte opzet krijgen dan in de huidige ANWB/VVV-vestiging. Er blijft echter een kernassortiment aan VVV-producten beschikbaar. Het Agentschap valt onder de verantwoordelijkheid van het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau (ATCB).