Gemeente Aalten


N318 Ringweg Aalten opengesteld voor verkeer

De provincie Gelderland heeft van augustus tot en met december werkzaamheden uitgevoerd aan de N318 Varsseveldsestraatweg, de Ringweg en de Bredevoortsestraatweg in Aalten inclusief de vervanging van de Grevinkbrug. De belangrijkste werkzaamheden aan het wegvak en de brug zijn nu zover gevorderd dat het verkeer vanaf 23 december weer kan rijden over de N318 tussen Varsseveld en Winterswijk.

Omdat de winter dit jaar vroeg is ingetreden, zijn een aantal werkzaamheden echter nog niet af. Het gaat hier om de definitieve markering, beton in middengeleiders, grondwerkzaamheden en het inzaaien van de bermen. Ook zijn op sommige plaatsen nog asfalteringswerkzaamheden nodig. Deze werkzaamheden kunnen vanwege de weersomstandigheden - de te lage temperatuur - dit jaar niet meer uitgevoerd worden. De werkzaamheden aan de brug zijn, dankzij extra voorzieningen zoals een bouwtent, ook zover dat de brug opengesteld wordt voor het verkeer.

Beperkingen
Op het wegvak geldt een snelheidsbeperking en er is extra bebakening aanwezig. Deze beperkingen blijven bestaan tot de aannemer de bovengenoemde werkzaamheden in het voorjaar van 2011 uitvoert.