Gemeente Binnenmaas

Nog geen besluit over De Groene Olifant

22-12-2010 De Groene Olifant

Op 11 en 12 oktober zijn er informatiebijeenkomsten over sporthal De Groene Olifant georganiseerd voor ouders/verzorgers van leerlingen van de twee basisscholen in Mijnsheerenland, huurders/gebruikers van de sporthal en omwonenden. Zowel door de gemeente als de GGD Zuid-Holland Zuid is informatie gegeven over de bouwkundige staat en de toekomst van de sporthal. Het onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren toont aan dat er op dit moment geen sprake is van asbestemissie in de hal. Dat is nogmaals bevestigd door een meting die in week 49 door een gecertificeerd bureau is uitgevoerd.

Forse investering

Wel is duidelijk dat er fors geïnvesteerd moet worden in bouwkundige ingrepen om het vrijkomen van asbestvezels ook in de toekomst te voorkomen. Op basis hiervan stelde het college in oktober voor om de sporthal te sluiten en te slopen en een tijdelijke sportzaal te plaatsen om zo een deel van de huidige gebruikers toch de mogelijkheid te bieden in het eigen dorp te sporten. In ieder geval om de periode tot in 2015 een nieuwe sportaccommodatie in het Dorpshart wordt opgeleverd, te overbruggen.

Meer onderzoek

In de raadscommissie Maatschappelijke Zaken is het onderwerp op 27 oktober 2010 besproken. De commissieleden gaven aan behoefte te hebben aan een uitwerking van verschillende mogelijkheden voor De Groene Olifant, inclusief de financiële gevolgen. Het college heeft opdracht gegeven verschillende zaken nogmaals te onderzoeken en gaat zich eerst over de uitkomsten daarvan buigen. Er is dan ook op dit moment nog geen besluit over de toekomst van De Groene Olifant genomen. Praktisch gezien betekent het dat de sporthal in gebruik blijft totdat college en gemeenteraad hier een ander besluit over nemen. Wel zal in januari opnieuw uit voorzorg een asbestmeting worden verricht.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Angelic de Jong-Vermaas, medewerkster Maatschappelijke Zaken bij de gemeente Binnenmaas, e-mail: Angelic.de.Jong@Binnenmaas.nl of per telefoon 078 633 45 79.