Nederlandse Kano Bond


24 december 2010

De vier studenten watersportverenigingen uit Eindhoven hebben meer dan 12000 euro opgehaald voor Serious Request (Het Glazen Huis). Tussen grote hopen sneeuw en bij temperaturen tot bijna -10¸ werd er op het 18 Septemberplein door de studenten met watersport- trainingsmaterialen geld bij elkaar gevaren op het "Lisso Watersportplein". Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta heeft¸ in 24 koude uren met 200 roeiers¸ een enorme afstand van 2608 kilometer afgelegd op 8 ergometers. Studenten Kanovereniging Okawa heeft¸ met 35 man 12 uur lang¸ 2 kano ergometers in beweging gehouden; goed voor 248 km. Studenten Zeilvereniging Boreas en Windsurfvereniging Weth hebben passanten geld laten doneren in ruil voor een ervaring op een zeilrobot en een windsurfsimulator¸ te midden van een mobiele fotostudio met zomerse Hawaï setting.

Deze actie was georganiseerd in samenwerking met NOC*NSF proeftuin Lisso¸ die met watersport-verenigingen uit de regio mensen introduceert met watersport. De studentenverenigingen wisten zich dan ook goed ondersteund door de proeftuin¸ 50 leden van Roeivereniging Beatrix en meerdere watersportverenigingen uit de regio. Iedereen kon droog komen roeien¸ zeilen¸ kanoën en windsurfen. Een verassende aanblik voor de grote hoeveelheden mensen¸ die warm gekleed het winterse centrum van Eindhoven bezochten.

Naast passanten en publiek namen ook topsporters en Olympiërs een afstand voor hun rekening. Onder anderen de gebroeders Muda¸ die vele roeititels op hun naam hebben geschreven¸ waren aanwezig. Ook andere equipeleden van de Nederlandse selectie en een oud Olympiër van Thêta¸ Gerard Egelmeers¸ roeide mee. De eerste kano kilometers werden afgelegd door Robbert Bouten¸ Olympisch finalist Peking 2008 en Nederlands Kanokampioen afvaart Sebastiaan Verhaagh.
"Het is bijzonder leuk dat de Eindhovense studenten watersportverenigingen de handen ineen hebben geslagen en op deze ludieke wijze met elkaar geld bijeen hebben gebracht. Een echte "Serious Reaction" aldus Wim Koch¸ directeur van Studentensportcentrum Eindhoven¸ die als laatste plaatsnam op de windsurfsimulator in de Hawaï fotostudio.

De afgelegde kilometers zijn door sponsoren van verschillende bedrijven omgezet in een geldbedrag. Aangevuld met kleine donaties van deelnemende passanten kwam het op een enorm totaal van 12763 Euro. Het bedrag is met een symbolische grote cheque aangeboden aan de DJ&rsquos van 3 FM.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright