Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 24-12-2010

Vandalisme

BAARN De politie heeft donderdagmiddag drie inwoners van Baarn aangehouden omdat zij met een verfballetjes pistool op woningen aan de Faas Eliaslaan schoten.

Rond 13.30 uur meldde een getuige dat de jongens, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, op een auto en woningen schoten. De agenten traceerden de knapen op de Schoolstraat waar zij werden aangehouden. In een tas die zij bij zich droegen zat inderdaad het gebruikte verfballetjes pistool. De ouders van de verdachten werden benaderd en in kennis gesteld. Het pistool werd in beslag genomen. De knapen kregen een bekeuring voor vandalisme. Vooralsnog bleek dat er geen sprake was van schade.

Man dreigt met handgranaat

BAARN De politie is in de nacht van donderdag op vrijdag met meerdere eenheden naar het Zuiderlicht gegaan omdat een vrouw problemen had met haar ex-man en de laatste daarbij een handgranaat had getoond.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding van het conflict en dat de 46-jarige verdachte, onder invloed van alcohol, een handgranaat had getoond. Volgens de informatie was de granaat door de verdachte achtergelaten voor de woning. Gewaarschuwde explosieven-deskundigen ontdekten inderdaad de granaat en stelden deze veilig. De verdachte die zich nog in de woning bevond werd door leden van het arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij is ingesloten voor verder onderzoek.