Foutief gebruik NEM in persbericht Vastelastenbond

24/12/2010 10:41

NEM B.V.

De Vastelastenbond zond vanmorgen via het ANP een persbericht uit waarin deze de bedrijfsnaam NEM toepaste afkorting voor elektriciteitleverancier de Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie). In werkelijkheid is NEM een grote leverancier van stoomgenerators voor industrie en energiecentrales wereldwijd en bestaat er geen enkel zakelijk verband tussen de twee. NEM en NL Energie hebben sinds vijf jaar met elkaar de afspraak dat NL Energie de aanduiding 'NEM' niet voor zichzelf gebruikt.

Deze naamsverwarring is niet nieuw. NEM is lange tijd door zowel media als consumenten verwart met de elektriciteitleverancier. Gelukkig is het foutieve naamgebruik het afgelopen jaar sterk afgenomen, als gevolg van uitgebreide berichtgeving omtrent deze verwarring en de intensieve samenwerking tussen NEM, ANP en de media om nieuw foutief gebruik te voorkomen.

NEM ervaart de gevolgen in de vorm van reputatieschade: bij het werven van werknemers blijkt te vaak dat deze in eerste instantie menen dat NEM en NL Energie één en dezelfde zijn. In tegenstelling tot de meeste andere bedrijven heeft het snel groeiende NEM momenteel nog vele vacatures open staan. Ten tweede voelen NEMs medewerkers zich gekrenkt bij het lezen van de artikelen over NL Energie waarin NEMs naam valt, die vaak negatief van toonzetting zijn.

NEM levert wereldwijd steam generators aan industrie en energiecentrales. De installaties staan op meer dan 450 plants. NEM is de enige Nederlandse producent van de Heat Recovery Steam Generator, NEMs core product. Deze milieutechniek verhoogt het rendement van gasturbines tot 58 procent, een significante vermindering van CO2-uitstoot per kilowattuur. Met opdrachtwaarden tot 100 miljoen behoort NEM tot de grootste spelers op de wereldmarkt. Het hoofdkantoor staat in Leiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jeroen Overduin
Communications
NEM
Postbus 162
2300 AD Leiden
Nederland

Tel +31(0)71 579 2457
Mobiel +31(0)6 5385 6337
Web http://www.nem.nl