Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 24-12-2010

Overval op koerier

DE BILT Donderdagavond 23 december heeft er op de Biltse Rading een overval plaatsgevonden op een bestuurder van een bestelbus van een koeriersbedrijf.

Het 57-jarige slachtoffer reed gisteravond omstreeks 18.30 uur in zijn bestelbus over de Biltse Rading ter hoogte van de verkeerslichten bij de Groenekanseweg toen hij plotseling van achter door een andere automobilist werd aangereden. Hij kwam toen met zijn bus in de berm terecht, stapte uit zijn auto en liep naar de achterkant van zijn auto om de schade te bekijken. Op dat moment werd hij door een onbekende man beetgepakt en bedreigd. Het slachtoffer moest de sleutels van zijn bestelbus aan de overvaller afgeven. Vervolgens hoorde hij dat een persoon er met zijn bus vandoor ging. Ook de auto die hem had aangereden, ging weg.

Na de melding van de overval gingen agenten op onderzoek uit. Zij troffen een lege bestelbus aan op de Weltevreden, een paar honderd meter verwijderd van de plek waar de overval had plaatsgevonden. De overvallers hebben de goederen die in de bestelbus lagen, meegenomen.

De politie is op zoek naar mensen die gisteravond getuigen waren van de aanrijding tussen de bestelbus van het merk Citroen type Nemo en een donkere personenauto. Getuigenworden verzocht te bellen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900 - 8844 of het anonieme meldingsnummer 0800 - 7000

Getuigenoproep

ZEIST Donderdagavond 23 december troffen agenten bij de kruising Kromme Rijnlaan/Utrechtsweg een gestolen voertuig aan.

Na een melding van een burger gingen agenten omstreeks 20.30 uur naar de betreffende kruising. Zij zagen daar een auto staan met een sleutel in het contact en met de verlichting nog aan. De inzittende was echter spoorloos. Agenten vermoedden dat de bestuurder nog maar net de auto had verlaten omdat de auto was bedekt met een laag sneeuw. De politie zal de eigenaar van de auto horen over deze gebeurtenis.

Getuigenoproep

Mocht u gisteravond op deze locaties een verdachte situatie of personen hebben gezien of andere informatie hebben, dan wordt u verzocht te bellen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900 - 8844 of het anonieme meldingsnummer 0800 - 7000

Verkeerscontrole

DE BILT Bij een verkeerscontrole op de Utrechtsweg op donderdag 23 december is tussen 10.25 en 13.25 uur een verkeerscontrole gehouden. In die drie uur tijd passeerden 1.183 bestuurders de radar, 41 daarvan hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De topper reed 115 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.