Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 24-12-2010

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

TILBURG - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Raamsdonksveer. Agenten troffen de auto die bestuurd werd door de 50-jarige aan op de Blaakweg. Een
medeweggebruiker meldde dat de bestuurder gezien zijn rijstijl vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Ondanks een gegeven stopteken stopte de auto niet. Door voor het voertuig te rijden en langzaam te remmen lukte het de agenten de auto aan de kant te brengen. Bij het eerste contact met de man zagen en roken de agenten dat hij alcohol gedronken had. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 780 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Ex mishandelt vrouw

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 46-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn ex-vriendin, een 34-jarige Tilburgse vrouw deed aangifte. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer meldde tegen 19.30 uur dat haar ex-vriend de woning binnengedrongen was. Binnen had de man haar tegen het hoofd geslagen. Hun dochter was daarbij aanwezig. Nadat de politie gealarmeerd was vetrok de verdachte. Agenten troffen hem aan in zijn woning in Tilburg West.

Georganiseerde hennepteelt bij Bureau Brabant

TILBURG - Volgende week besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de georganiseerde hennepteelt. De eerste uitzending is op maandag 27 december 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 28 december 2010 om 17.00 uur.

Zoals gebruikelijk bij Bureau Brabant: de laatste uitzending van het jaar staat in het teken van een specifiek onderdeel binnen politie en justitie. Zo waren er bijvoorbeeld het forensisch technisch onderzoek, de beredenen, de hondegeleiders, het arrestatieteam en de mobiele eenheid. In deze uitzending nemen we een kijkje achter de schermen bij de strijd tegen de georganiseerde hennepteelt. Hoe gaat de politie te werk om sluwe criminelen te pakken? Waarom speelt financieel
rechercheren daarbij een steeds belangrijkere rol?

Dit soort onderzoeken start niet zelden na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Maar ook de wijkagent kan met cruciale informatie komen vanuit zijn wijk. Op basis van informatie uit verschillende bronnen wordt besloten een onderzoek op te starten. Wat veel mensen niet weten: er kan veel gevaar en risico aan zo'n ogenschijnlijk onschuldig product kleven. Deze uitzending is helemaal gewijd aan de hennepteelt, de gevolgen en het financiële aspect ervan. Ook wordt ingegaan op de werkwijze van criminelen om burgers die financieel in de knel zitten, te ronselen om onder dwang een hennepkwekerij te starten.

Drie politiemensen worden gevolgd in hun werk bij de unit Zware Criminaliteit van de regio Midden- en West Brabant. Zij hebben elk een eigen specialisme en leggen uit, dat het niet altijd even gemakkelijk is om de "grote boef" op te pakken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-12-2010 11:07 | © Regio Midden en West Brabant |