Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Overval op videotheek                           |

De politie stelt een onderzoek in naar een overval die donderdagavond 23 december plaats vond bij een videotheek aan de Gasthuisstraat in Zutphen. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.


Twee met bivakmutsen vermomde jongemannen kwamen omstreeks 20.15 uur de in het centrum van Zutphen gevestigde videotheek binnen. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen of daar op gelijkend voorwerp en eisten geld. Hierna zijn zij er vandoor gegaan.


De gewaarschuwde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, waarbij diverse buurtbewoners zijn benaderd. Dit onderzoek wordt vandaag voortgezet.


De overvallers waren rond de 1.70 m en de één droeg een licht jack, de ander een donkerkleurig. De politie heeft direct een bericht via SMS-Alert en Twitter verspreid. Aangezien de winkels in het centrum een extra openstelling hadden voor de kerst is het niet uitgesloten, dat winkelend publiek de overvallers heeft gezien. Tips zijn welkom op 0900 - 8844.

|     |Zutphen - Ambulancepersoneel bedreigd, publiek helpt bij  |
|     |overmeesteren amokmaker                                   |

Een 33-jarige Zutphenaar die in de nacht van donderdag op vrijdag 24 december ambulancepersoneel in het centrum van Zutphen bedreigde is met hulp van omstanders overmeesterd en tegen de grond gewerkt. De gealarmeerde politie heeft de man ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemakt.


Ambulancepersoneel kreeg kort na middernacht een melding dat er in een horecazaak in het centrum een man onwel was geworden. Na een eerste onderzoek werd besloten de man mee te nemen naar het ziekenhuis. Eenmaal op straat keerde de man zich tegen het ambulancepersoneel. Hij probeerde hen een kopstoot te geven en wilde hen te lijf gaan.


Omstanders schoten het ambulancepersoneel te hulp en overmeesterden de amokmaker en werkten hem tegen de grond. De gewaarschuwde politie nam de man van hen over. Op het politiebureau keerde hij zich ook tegen de agenten en probeerde één van hen een kopstoot te geven. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Lochem - Man ziet fietser niet                            |

Een fietser is donderdag 23 december licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Barchemseweg in Lochem. Een 85-jarige Lochemse automobilist had de jongeman niet gezien vanwege de beslagen autoruit. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Het ongeluk vond omstreeks 10.05 uur plaats. De fietser werd aangereden en de automobilist reed door. Een getuige wist te melden waar de auto naar toe was gegaan. Inmiddels werd de 21-jarige Lochemse fietser door ambulancepersoneel onderzocht. Hij had enkele kneuzingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Vervolgens werd de automobilist verhoord. Hij had het ongeval niet gemerkt omdat z'n gedeeltelijk beslagen autoruit hem onvoldoende zicht op de weg gaf. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010185367

|     |Zutphen - Dure kerstinkopen                               |

Dat de kerstdagen soms een aanslag op je portemonnee doen, is bekend. Twee op leeftijd zijnde vrouwen uit Zutphen kregen een boete van 150 euro omdat zij een deel van hun boodschappen niet afrekenden.


De vrouw werd op donderdag 23 december bij een supermarkt aan de Brink in haar woonplaats aangehouden omdat zij een deel van haar boodschappen niet afrekende.
Aan de weg naar Laren werd een vrouw aangehouden omdat ook zij niet alle boodschappen afrekende. De gewaarschuwde politie nam beide vrouwen mee naar het politiebureau. Hier kregen zij in het kader van het lik-op-stukbeleid een boete van 150 euro.


2010185422

|     |Zutphen - Politie houdt illegale vuurwerkhandelaar aan.   |

De politie heeft donderdag 23 december in Zutphen een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij handelde in vuurwerk en bleek de nodige kilo's in huis te hebben liggen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Tijdens het onderzoek van het Regionaal vuurwerkteam kwam men de 24-jarige Zutphenaar op het spoor. De man zou vanuit zijn woning vuurwerk verkopen. Samen met de politie Zutphen werd de man aangehouden. In zijn woning en in zijn auto werd ongeveer 150 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op en benadrukt nogmaals de risico's van illegaal vuurwerk, zeker wanneer dit in huis wordt opgeslagen. Tips blijven welkom bij de politie via 0900 - 8844 of via Meld misdaad anoniem op 0800 - 7000.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --