Politie Kennemerland

Ongevallen door gladheid

KENNEMERLAND, 24-12-2010

Het verkeer in de hele regio heeft donderdag en vrijdagochtend veel hinder ondervonden van de soms spekgladde wegen. Er hebben diverse ongevallen plaatsgevonden. Rond 18.45 uur is een 51-jarige vrouw uit Oude Wetering gewond geraakt toen haar auto op de Lisserweg van de weg raakte. Zij is door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Donderdagavond even na 22.30 uur raakte een 22-jarige vrouw uit Alkmaar op de A9 ter hoogte van Spaarndam in de slip. Hierbij raakte ze een ander voertuig en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De bestuurster is door de brandweer uit haar voertuig geknipt en overgebracht naar een ziekenhuis. De andere betrokken bestuurder raakte niet gewond.

Vrijdagochtend rond 07.45 uur is een personenauto op de IJweg in Zwanenburg in botsing gekomen met een tractor die uit tegengestelde richting kwam. De bestuurder raakte hierbij zwaargewond en is, nadat de brandweer hem uit zijn voertuig heeft geknipt, overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie adviseert alle weggebruikers dringend om bijzonder voorzichtig te zijn wanneer men de weg op gaat. Veel wegen zijn glad en met de weersvoorspelling voor de komende dagen, blijft dat zo. Pas uw snelheid aan en houd de actuele voorspellingen goed in de gaten.