Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte van diefstal uit schuur en bedreiging aangehouden

Gouda, 24-12-2010 o De politie heeft vrijdag 24 december om 01.15 uur een 39-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een schuur van een woning aan de Elisabeth Hoeve en bedreiging van de bewoners.

De bewoners hoorden even na 23.30 uur geluiden bij de poortdeur en namen poolshoogte. Buiten zagen zij een man met stukken gereedschap staan die uit hun schuur afkomstig waren. De man die kennelijk onder invloed was van alcohol liep rustig weg, maar werd door de bewoner vastgepakt. Hierop liet de man de goederen vallen en bedreigde de bewoner waarna deze losliet. De bewoners volgden de man enige tijd toen deze wegliep. De politie was inmiddels door de echtgenote gebeld en heeft met meerdere agenten in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Om 00.25 uur werd een heterdaad poging inbraak in een woning aan de Walvisstraat gemeld. Terwijl een agent naar de woning reed via de Bockenbergstraat stuitte hij daar op een auto met twee bekenden van de politie. Een van de mannen voldeed aan het signalement van de inbreker van de inbraak uit de schuur en werd hiervoor aangehouden. De verdachte bleek bovendien nog een openstaande boete te hebben en heeft meerdere keren getankt zonder te betalen. De politie doet verder onderzoek.

Bij de woning aan de Walvisstraat had een persoon meerdere keren aangebeld, maar de bewoonster reageerde niet op het bellen. Toen er vervolgens door de brievenbus werd geroepen is zij gaan kijken en zag dat een persoon een raam aan het forceren was. De bewoonster heeft naar de persoon geroepen en zag deze wegrennen.