Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Vier gewonden na eenzijdig ongeval               |

Bij een eenzijdig ongeval zijn donderdagmiddag 23 december vier personen gewond geraakt. Een 16-jarig meisje uit Putten is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De bestuurder en inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval is rond 16.40 uur bij de hulpdiensten gemeld. De 18-jarige automobilist uit Ermelo reed over de Garderenseweg in zijn woonplaats. Ter hoogte van de rotonde Flevoweg bij Speuld raakte de automobilist van de weg, vermoedelijk door gladheid. Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en drie inzittenden raakten gewond. Een 16-jarige meisje moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Zij is met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder liep onder andere verwondingen op aan zijn hand. Een 17-jarige jongen uit Ermelo liep onder andere een hersenschudding op. Een 15-jarige jongen eveneens uit Ermelo, raakte gewond aan zijn schouder. Het viertal is overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.


2010185617

|     |Harderwijk - Automobilist 's ochtends nog onder invloed   |

De politie heeft donderdagmorgen 23 december een 24-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 's ochtends ruim twee keer het maximum toegestane promillage.


De man werd rond 10:45 uur aan de Breewijd in Harderwijk staande gehouden voor een routinecontrole. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was. De automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 1.2. Dat is ruim twee keer het maximum toegestane promillage. De man verklaarde dat hij woensdagavond een feestje had waar hij had gedronken. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.


Afbreken alcohol

De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. De politie adviseert 's ochtends niet te gaan rijden wanneer je de avond of nacht ervoor flink gedronken hebt.


2010185368

|     |'t Harde - Glaasje op.......... rijbewijs kwijt           |

De politie heeft donderdagavond 23 december een 51-jarige automobilist uit Nijkerk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man is rond 20.50 uur voor routinecontrole staande gehouden aan de Eperweg in 't Harde.
Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. De automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.5. Dat is drie keer het maximum toegestane promillage. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010185627


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --